Инструменти: Календарът – Шефът на деня!

Вчера обещах, че днес ще пиша за Google Calendar – моят най-добър служител. Той винаги помни кога имам тренировка, среща или уговорено обаждане. Той ми напомня и кога Неда има ангажименти, също така – кога имаме съвместни такива. Нещото, с което най-много ми помага е, че той НИКОГА не забравя. Знае кога трябва да се случи нещо, което съм планирал или нещо, което съм обещал. Разбира се, изпълнението изцяло зависи от мен, обаче след като бях пропуснал няколко срещи, защото не ги бях записал в календара си обещах повече да не правя такива грешки.

Google Calendar ми помага си блокирам време за мен, помага и на Неда да знае кога къде се намирам и кога да очаква някой Свръхчовешки гост вкъщи за запис. Удобно е! Супер практично!

Съмнявам се, че откривам топлата вода. Обаче вярвам, че има хора, които не използват силата на календара. Искат да са “свободни”. Извинявам се, обаче когато забравя, че имам запис с гост в неговия офис не се чувствам свободен. Чувствам се безотговорен!

Спомням си как започнах – записвах си само записите и събитията, на които ходим заедно с Неда. Главно, за да не ги забравям и да не ги дублирам! После, постепенно календарът ми започна да изглежда все по-добре, а времето ми да е все по-добре организирано.

Най-якото на календара е, че винаги има накъде да стане по-ефективен, но както Peter F. Drucker казва: “What gets measure, gets managed.” Нямам търпение да видя до какво ще доведе комбинацията на Rescue Time & Google Calendar.

Използвай си календара. Блокирай си време за най-важните неща – за тренировката за ума и тялото, за храненето си, за почивката, за проекта/бизнеса/идеята, която развиваш. Ще си заслужава, обещавам ти!

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!

Искаш да станеш част от Свръхчовешко общество, където да черпиш опит, знания и вдъхновение?

Искаш да получаваш по имейл ексклузивни интервюта и полезни съвети от гостите на подкаста?

More Articles for You

10-те най-добри (FICTION) книги, които прочетох през последните 5 години

Днес продължаваме с NOT SELF HELP книгите. Атлас изправи рамене (Atlas Shrugged) на Айн Ранд. Тази книга из основи промени …

Най-добрите 10 (self-help) книги, които прочетох през последните 5 години

Днешната статия ще бъде един списък с малко обяснения. Преди два дни споделих, че през 2014г. списъкът с “10 най-добри …

Урокът на днешния ден!

Неда е много важен човек в моя живот. Моето израстване до голяма степен е свързано с нейното появяване преди 4 …

Facebook Memory: 10-те най-добри книги, които съм чел до 2014г.

Тази сутрин Фейсбук ми напомни нещо много интересно. Напомни ми за една “игра”, която беше популярна по това време, в …

Не шофирай бързо! Шофирай умно!

Не зная дали и от кога следиш статиите и подкаста, но преди една година се реших и си направих лазерна …