Коя книга слушам в момента?

Книгата, която слушам в момента, е на автор, който се очертава да се превърне в любимец. Всяка негова книга е източник на толкова много идеи и докато слушам се чувствам сякаш всяка дума е написана за мен и то в настоящия момент. 

Авторът е Робърт Грийн, а книгата – 48 закона за властта (48 Laws of Power). Нереално е как книгата съчетава изкусен Storytelling с прецизен обобщение и анализ. Написана е преди 20 години, а примерите са от наши дни до времето на Александър Велики и Клеопатра, Чингиз Хан и Мохамед. 

Чел съм две книги на същия автор до тук – Laws of Human Nature (Законите на човешката природа) и Mastery (Майсторството). Втората я препоръчвам на всички ученици между 9 и 12 клас. Аз лично бих искал някой да ми я беше набутал в ръцете преди 20 години, обаче .. Да, всъщност се замислям, че “Ако имах машина на времето и можех да се върна назад към себе си, коя книга бих си дал” – Майсторството на Робърт Грийн. 

Планирам след 48 закона на властта да продължа с 50-тия закон. Ще чуете, че един от идните ми гости ще говори за тази книга, но нека го оставим в тайна за сега. След това възнамерявам да започна да ги препрочитам. Не знам дали ти се е случвало след като прочетеш една книга да си кажеш – “Това задължително трябва да го прочета поне още веднъж.” С подкасти ми се е случвало, защото любимите епизоди от Addicted2Success са слушани по 20-30-50 пъти, а най-якото знаеш ли кое е? … Най-якото е, че във всяко следващо слушане намираш нещо ново. Нещо, което си пропуснал или по-скоро, нещо, за което не си бил готов! <3 Приятно слушане!

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!

Искаш да станеш част от Свръхчовешко общество, където да черпиш опит, знания и вдъхновение?

Искаш да получаваш по имейл ексклузивни интервюта и полезни съвети от гостите на подкаста?

More Articles for You

178 от 180 – Краят на приключението!

На рождения си ден обещах, че ще напиша 180 статии за 180 дни. Не успях! Провалих се! Истината е, че …

Ден предпоследен…

Предпоследен? Как така? Минаха 6 месеца откакто обещах, че ще пиша всеки ден. И това се случи. Всеки ден, с …

Промяната с Християн Стоилков

Освен всички останали прекрасни неща, които се случиха вчера, взех участие и в едно интервю. Даже с видео. Днес успях …

Днес е денят!

Днес е денят. Денят, който никога не съм чакал и който дойде сам. Денят към който никога не съм се …

Разликата между заетост и продуктивност

В дни като този (както и предишните два) се замислям за всички тези хора, които обикалят офисите, говорейки по телефона …

Кариера в радиото – Старт!

Преди две години, докато бях в Хамбург, моят ментор ми беше дал един списък с дейности, които биха могли да …

Facebook
Twitter
LinkedIn