“Смисълът на превенцията и профилактиката е по по-естествен и натурален начин да помагаме на хората да са напълно здрави.”

Запиши се за LongevIT бюлетина, за да те информираме за всеки нов епизод ☞
Абонирай се

Д-р Райна Стоянова e специалист по ендокринология и болести на обмяната и е част от екипа на Медицински Център ReginaLife Clinic. Член е на множество национални и международни асоциации в сферата на ендокринологията, захарния диабет, клиничното хранене, анти-ейджинг и лонджевити медицината. Научните ѝ интереси са в сферата на затлъстяването, заболяванията на щитовидната жлеза, съвременната фармакотерапия на социално значимите заболявания, малнутрицията, анти-ейджинг и лондживити медицината.

В епизода ще научите:

  • Обратими ли са метаболитните заболявания?
  • Стратегии и подходи за превенция и лечение на заболявания.
  • Кои са индикаторите за наднормено тегло и възможните лечения?
  • Каква роля играят храната и спортът за лечението и превенцията на заболявания?
  • Какво е значението и какво включва един скрининг?
  • Инструменти за имунитет: Фастинг, Антиоксиданти и витамини, Студени и топли манипулации и други
  • Какво е значението на съня и как той влияе на имунната система?
  • Повишаване на фокус при IT хората

“Физическата активност е от изключително значение, за да може човек да бъде здрав.“

Какво е LongevIT?

LongevIT (longevity от англ. – дълголетие) е съвместен проект между Свръхчовекът с Георги Ненов и LimeChain – една най-големите Web3 компании в света. В мини-серии от 8 епизода с един от съоснователите на компанията, който вече е гостувал в #ЕПИЗОД293, Георги Спасов, ще опитаме да ти помогнем да си отговориш на въпроса, който IT професионалистите все по-често си задават: Какво е peak performance и как да го достигнем и задържим? Във всеки от осемте епизода на LongevIT наши гости ще бъдат експерти, които ще споделят своите практически и научно-обосновани съвети и стратегии за отключване на потенциала на IT хората за по-дълъг, по-здравословен и по-качествен живот и как да бъдат най-добрата версия на себе си в IT света чрез повишаване на своя собствен когнитивен и физиологичен капацитет с помощта на следните техники:
   • Learn & Recall – Усвояване и по-бързо възпроизвеждане на информацията
   • Working Memory Capacity – Висок капацитет за задържане на информация в “работната си памет”
   • Focus – Висок капацитет за фокусирана работа – повече пъти и за по-дълги периоди
   • Clarity – Максимална “свежест” под формата на скорост на вземане на решения и яснота на мисълта. Минимално количество мозъчна мъгла
   • Creativity – Максимална креативност – под формата на умение да се създават връзки между различни концепции или да се създават нови такива.
   • Calmness – Спокойствие под напрежение от срокове или други притискащи обстоятелства.
   • Recovery – Максимално бързо възстановяване, ментално и физически, от работния ден, за да си готов за новия.
   • Health – Минимално количество настинки, боледувания и травми

Кои са LimeChain и защо застават зад LongevIT?

LimeChain е една от най-големите компании за Blockchain разработки в света и сред най-търсените доставчици на услуги в Web3 индустрията. Още от самото си начало компанията привлича клиенти от Fortune 500, добре познати Web3 стартъпи и вече има на 160 завършени проекта, което прави екипът им сред най-добрите Web3 инженери на световно ниво. Също така, LimeChain поддържа и LimeAcademy – академия за обучение на блокчейн разработчици в България. В LimeChain работят над 110 души, брилянтни в това да решават сложни технологични и бизнес проблеми, и обединени от обща култура и ценности, което е и ключът към успеха на компанията. Именно споделеният ентусиазъм на Лаймовете към технологията, пикова производителност и дълголетието ражда „LongevIT“ инициативата, с която LimeChain цели да подкрепи IT общността в България като даде инструменти и решения от експерти, с които всеки може да достигне пълния си потенциал.

Запиши се за LongevIT бюлетина, за да те информираме за всеки нов епизод ☞
Абонирай се

Коментари (2)
 1. Чудесно е, че сте поканили лекар и много харесвам другите клипове от поредицата, но имайте предвид, че витаминните инфузии са една измама, която единствено иска да ни вземе парите. Няма никакви доказателства, че вливките на витамини помагат при липсата на дефицит. Неморално е да се рекламират коктейли като ‘либидо’, ‘антиейджинг’ и ‘супер мама’. Няма доказателства, че те работят и те са доста критикувани в медицинските среди:
  https://dtb.bmj.com/content/61/10/151.long
  Естествено, че за лекарите е по-изгодно да ни препоръчат да идем в клиниката и да дадем 300 лв за вливки, вместо да ни кажат да ядем портокали и салати. Моля не подвеждайте хората.

  • Благодаря за коментара и директната позиция! Аз лично не се бях зачитал в изследвания, свързани с вливките преди срещата ни с д-р Стоянова и ще обърна сериозно внимание на темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *