“Смисълът на превенцията и профилактиката е по по-естествен и натурален начин да помагаме на хората да са напълно здрави.”

Запиши се за LongevIT бюлетина, за да те информираме за всеки нов епизод ☞
Абонирай се

Д-р Райна Стоянова e специалист по ендокринология и болести на обмяната и е част от екипа на Медицински Център ReginaLife Clinic. Член е на множество национални и международни асоциации в сферата на ендокринологията, захарния диабет, клиничното хранене, анти-ейджинг и лонджевити медицината. Научните ѝ интереси са в сферата на затлъстяването, заболяванията на щитовидната жлеза, съвременната фармакотерапия на социално значимите заболявания, малнутрицията, анти-ейджинг и лондживити медицината.

В епизода ще научите:

  • Обратими ли са метаболитните заболявания?
  • Стратегии и подходи за превенция и лечение на заболявания.
  • Кои са индикаторите за наднормено тегло и възможните лечения?
  • Каква роля играят храната и спортът за лечението и превенцията на заболявания?
  • Какво е значението и какво включва един скрининг?
  • Инструменти за имунитет: Фастинг, Антиоксиданти и витамини, Студени и топли манипулации и други
  • Какво е значението на съня и как той влияе на имунната система?
  • Повишаване на фокус при IT хората

“Физическата активност е от изключително значение, за да може човек да бъде здрав.“

Какво е LongevIT?

LongevIT (longevity от англ. – дълголетие) е съвместен проект между Свръхчовекът с Георги Ненов и LimeChain – една най-големите Web3 компании в света. В мини-серии от 8 епизода с един от съоснователите на компанията, който вече е гостувал в #ЕПИЗОД293, Георги Спасов, ще опитаме да ти помогнем да си отговориш на въпроса, който IT професионалистите все по-често си задават: Какво е peak performance и как да го достигнем и задържим? Във всеки от осемте епизода на LongevIT наши гости ще бъдат експерти, които ще споделят своите практически и научно-обосновани съвети и стратегии за отключване на потенциала на IT хората за по-дълъг, по-здравословен и по-качествен живот и как да бъдат най-добрата версия на себе си в IT света чрез повишаване на своя собствен когнитивен и физиологичен капацитет с помощта на следните техники:
   • Learn & Recall – Усвояване и по-бързо възпроизвеждане на информацията
   • Working Memory Capacity – Висок капацитет за задържане на информация в “работната си памет”
   • Focus – Висок капацитет за фокусирана работа – повече пъти и за по-дълги периоди
   • Clarity – Максимална “свежест” под формата на скорост на вземане на решения и яснота на мисълта. Минимално количество мозъчна мъгла
   • Creativity – Максимална креативност – под формата на умение да се създават връзки между различни концепции или да се създават нови такива.
   • Calmness – Спокойствие под напрежение от срокове или други притискащи обстоятелства.
   • Recovery – Максимално бързо възстановяване, ментално и физически, от работния ден, за да си готов за новия.
   • Health – Минимално количество настинки, боледувания и травми

Кои са LimeChain и защо застават зад LongevIT?

LimeChain е една от най-големите компании за Blockchain разработки в света и сред най-търсените доставчици на услуги в Web3 индустрията. Още от самото си начало компанията привлича клиенти от Fortune 500, добре познати Web3 стартъпи и вече има на 160 завършени проекта, което прави екипът им сред най-добрите Web3 инженери на световно ниво. Също така, LimeChain поддържа и LimeAcademy – академия за обучение на блокчейн разработчици в България. В LimeChain работят над 110 души, брилянтни в това да решават сложни технологични и бизнес проблеми, и обединени от обща култура и ценности, което е и ключът към успеха на компанията. Именно споделеният ентусиазъм на Лаймовете към технологията, пикова производителност и дълголетието ражда „LongevIT“ инициативата, с която LimeChain цели да подкрепи IT общността в България като даде инструменти и решения от експерти, с които всеки може да достигне пълния си потенциал.

Запиши се за LongevIT бюлетина, за да те информираме за всеки нов епизод ☞
Абонирай се

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *