“Каква е твоята цел и готов ли си да платиш цената?”

Запиши се за LongevIT бюлетина, за да те информираме за всеки нов епизод ☞

Абонирай се

Д-р Тодор Георгиев е асистент в катедрата по Патофизиология на МУ Пловдив, част от екипа на лабораторията за изследване на съня Сомнолог в Пловдив. Има дългогодишен опит в сферата на сомнологията, занимава се с научно-изследователска дейност, областите му на научен и клиничен интерес са хронично безсъние, сънна апнея, бруксизъм и други.

В епизода ще научите:

  • Каква е ролята на съня за върховия умствен перформънс?
  • Как съня влияе на възстановяването на всяка една система в нашето тяло?
  • Колко часа сън на вечер ни трябват, за да се възстановяваме и чувстваме добре?
  • Какво е мозъчна мъгла (brain fog) и какво ни казва тя?
  • Можем ли да се доверим на устройствата за измерване на съня?
  • Има ли добавки, които биха ни помогнали да спим по-добре?

“Сънят е времето, през което това, което си свършил или искаш да свършиш, се формира в главата ти, уталожва се и ставаш по-добър, в това, което правиш, можеш и искаш.“

Какво е LongevIT?

LongevIT (longevity от англ. – дълголетие) е съвместен проект между Свръхчовекът с Георги Ненов и LimeChain – една най-големите Web3 компании в света. В мини-серии от 8 епизода с един от съоснователите на компанията, който вече е гостувал в #ЕПИЗОД293, Георги Спасов, ще опитаме да ти помогнем да си отговориш на въпроса, който IT професионалистите все по-често си задават: Какво е peak performance и как да го достигнем и задържим?

Във всеки от осемте епизода на LongevIT наши гости ще бъдат експерти, които ще споделят своите практически и научно-обосновани съвети и стратегии за отключване на потенциала на IT хората за по-дълъг, по-здравословен и по-качествен живот и как да бъдат най-добрата версия на себе си в IT света чрез повишаване на своя собствен когнитивен и физиологичен капацитет с помощта на следните техники:

   • Learn & Recall – Усвояване и по-бързо възпроизвеждане на информацията
   • Working Memory Capacity – Висок капацитет за задържане на информация в “работната си памет”
   • Focus – Висок капацитет за фокусирана работа – повече пъти и за по-дълги периоди
   • Clarity – Максимална “свежест” под формата на скорост на вземане на решения и яснота на мисълта. Минимално количество мозъчна мъгла
   • Creativity – Максимална креативност – под формата на умение да се създават връзки между различни концепции или да се създават нови такива.
   • Calmness – Спокойствие под напрежение от срокове или други притискащи обстоятелства.
   • Recovery – Максимално бързо възстановяване, ментално и физически, от работния ден, за да си готов за новия.
   • Health – Минимално количество настинки, боледувания и травми

Кои са LimeChain и защо застават зад LongevIT?

LimeChain е една от най-големите компании за Blockchain разработки в света и сред най-търсените доставчици на услуги в Web3 индустрията.
Още от самото си начало компанията привлича клиенти от Fortune 500, добре познати Web3 стартъпи и вече има на 160 завършени проекта, което прави екипът им сред най-добрите Web3 инженери на световно ниво. Също така, LimeChain поддържа и LimeAcademy – академия за обучение на блокчейн разработчици в България.

В LimeChain работят над 110 души, брилянтни в това да решават сложни технологични и бизнес проблеми, и обединени от обща култура и ценности, което е и ключът към успеха на компанията. Именно споделеният ентусиазъм на Лаймовете към технологията, пикова производителност и дълголетието ражда „LongevIT“ инициативата, с която LimeChain цели да подкрепи IT общността в България като даде инструменти и решения от експерти, с които всеки може да достигне пълния си потенциал.
Запиши се за LongevIT бюлетина, за да те информираме за всеки нов епизод ☞

Абонирай се


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *