“Без значение каква е точно целта, е важно да имаш някаква междинна стъпка. Най-малкото това е начин да измериш прогреса.”

Христо Цветков, или Ицо пак тича, както е по-известен в спортните среди, е бегач на дълги разстояния или програмист. Кое от двете – той все не може да реши. Състезава се от десетина години и държи национален рекорд на 100 км. Четирикратен победител е на Обиколката на Витоша и участник в много други състезания за издръжливост. В последния сезон работи и като спортен консултант за други бегачи и триатлонци.

Много естествено дойде и темата, за която си говорим с него във втория епизод на LongevIT, а именно за подготовка, спорт и тренировки и каква е връзката между IT ежедневието и спорта?

В епизода ще научите:

  • Каква е връзката и общото между ИТ ежедневието и спорта?
  • Как тренировките влияят на нашата вътрешна мотивация и търпение?
  • Какви съвети дава Ицо за балансиран тренировъчен режим; и
  • Как да определим правилно целите си и да следим прогреса?

“Тази обща натренираност, която човек постига без значение дали са аеробни или силови тренировки, естествено, прави ежедневието по-леко – чисто физиологично.”

Кои са LimeChain?

LimeChain е една от най-големите компании за Blockchain разработки в света и сред най-търсените доставчици в Web3 индустрията.Още от самото си начало компанията привлича клиенти от Fortune 500, добре познати Web3 стартъпи и вече има на 160 завършени проекта, което прави екипът им сред най-добрите Web3 инженери на световно ниво. Също така, LimeChain поддържа и LimeAcademy – академия за обучение на блокчейн разработчици в България.

LongevIT Newsletter

LongevIT Newsletter е бюлетинът, чрез който ще получавате епизодите директно в пощата си и чрез който ще можем да поддържаме разговора по темите от епизодите. Така ще имате възможност да споделите и своето мнение през различни анкети, на които аз и екипът на LimeChain ще споделяме и коментираме отговорите, както и да получавате допълнителни ресурси по всички теми, свързани с добро здраве, дълголетие и топ-представяне.


 
Запиши се за LongevIT бюлетина, за да те информираме за всеки нов епизод ☞

Абонирай се


Коментари (2)
  1. Здрвей Георги, страхотна инициатива с тези нови мини подкасти. Много интересни теми, поздравявам те! Слушах епизода с Ицо пак тича и се опитвам да намеря summary на епизода. Стана ми интересно какъв курс е посешавал Ицо в които е научил за хранене и тренировки. Той говореше за това в края на епизода но не можах да разбера как се казва академията която е посещавал. Ще се радвам ако можеш да споделиш името на академията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *