Просто започни и себе си изрази

~ Стойне ВасилевСтойне Василев е основател на сайта за лични финанси www.smartmoney.bg, мечтател и ентусиаст, който помага на хората да живеят по-добре, като им помага да управляват по-ефективно финансите си.

Стойне организира обучения, консултации и се изявява на различни събития, за да достигне до повече хора, на които може да помогне със знанията и опита си.

След дългогодишен и много успешен професионален път в различни финансови институции решава, че за него е важно да бъде независим. Затова напуска корпоративния свят и решава да прави нещата, които го правят щастлив и то по своя собствен начин.


Пътят към свободата

След повече от 10 години изкачване по корпоративната стълбичка и развитие в различни корпорации, Стойне достига до следното прозрение:

Разбрах, че се въртя в корпоративната въртележка като хамстер – изкарвам повече, но и разходите ми се увеличават.

В този постоянен цикъл моят гост не получава удовлетворение. Това се променя, когато напуска работа и започва да развива собствен бизнес, като помага на хората, чрез придобитите опит и знания. Новият Свят, който се открива пред Стойне, самият той определя по следния начин:

Живея това, което съм мечтал да правя.

Той е вдъхновен от факта, че може да подобри живота на тези, които желаят да бъдат по-успешни, богати и щастливи. Но успехът е много лично нещо или както споделя Стойне:

Успехът е различно нещо за всеки.


Себе си бъди и всичко, което пожелаеш постигни

За хората, които се колебаят дали да започнат собствен бизнес, Стойне дава следния съвет:

Слушайте сърцето си, забравете догмите! Не слушайте другите хора, правете каквото вие искате и сърцето, и душата ще разберат кое е вашето нещо.

За да бъдеш щастлив, най-важното е да бъдеш автентичен и да правиш това, което ти доставя удоволствие:

Бъди какъвто си.

Не се отказвай и продължавай да преследваш целите си, защото:

Важното е да имаш целеустременост и да вярваш.

Тогава всичко е възможно!


Своята свещ запали и лъч светлина, в живота на другите бъди

Стойне е изненадан от възможностите, които се откриват пред него, когато напуска работа. Той е вдъхновен от различни идеи и споделя, че за него:

Няма малка идея.

Всяка идея, която имаш, може да бъде развита и монетизирана, стига да ти доставя удоволствие. Любимият му цитат на Конфуций е:

Вместо да проклинаш тъмнината, запали една свещ.

Бате Тони прави точно това – вместо да се оплаква от образователната система, дава своя принос, чрез обученията и консултациите, които организира и статиите, които пише в своя сайт почти ежедневно.

Съветът на Стойне гласи:

Каквото и да искаш да започнеш, направи го по своя начин и започни сега. Не чакай да стане перфектно! Просто изрази себе си.


Обобщение:

Стойне е финансов консултант и пример за всички нас, че никога не е късно да излезеш от корпоративната въртележка и сам да завъртиш собственото си колело на късмета.

Всичко това е благодарение на изборите, които правиш, усърдната работа, изграждането на доверие и даването на стойност за другите, за да успеят и те да живеят живота на мечтите си.

Ето и някои от заключенията направени по време на епизода:

  • всеки върви по собствения си път. Едва когато повярва в себе си и почувства, че моментът е подходящ, може да създаде бизнес;
  • ако човек сам не иска да се промени и да направи нещо за себе си, няма как да го накараш;
  • нека всеки да прави околните щастливи по неговия начин;

Просто започни, себе си бъди и на околните по своя начин помогни! ~ МониКа Ангелова


Изслушай целия епизод и се потопи в разговора с моя гост ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *