Ти си отговорен за собственото си щастие

~ Елена НиколоваЕлена Николова е вдъхновяващ млад човек и съосновател на “Escreo” – компания, произвеждаща боя, която превръща стените в бяла дъска от ново поколение. Разговорът е изключително любопитен и полезен, тъй като са засегнати теми, свързани със стартиране на бизнес, създаване на екип, ролята на средата, успехите, провалите, поуките и личния пример. Можеш да си вземеш ценни съвети от разговора с Елена и да ги адаптираш в своя живот.


Вярата в собствените възможности като ключов фактор

Елена споделя за стартирането на „Escreo“ и вярата на екипа в полезността на техния продукт. Това е задължителен компонент за развитието на вашия бизнес, защото:

Ако ти не вярваш в идеята си и не си готов да рискуваш, няма как някой да те подкрепи.

Смелостта да действаш и вярата в твоята кауза, а не просто желанието да изкараш пари, са нещата, които провокират хора и компании да подкрепят твоята мисия. Елена е уверена, че:

Ако ти повярваш в себе си, вселената ще ти върне тази енергия.

Увереността е много силна движеща сила, която те води напред. Чрез нея можеш да постигнеш наистина всичко или както Ели споделя:

По-добре да си по-самоуверен, отколкото да се подценяваш!

Когато знаеш какво искаш и работиш усилено, за да го постигнеш, успехът ти е гарантиран.


Вдъхновение чрез личен пример

Всичко е в твоите ръце – ти си художникът на картината на своя живот, затова Елена смята, че:

Ако искаш нещата да се случват добре, ти трябва да ги накараш да се случват добре!

Няма как да очакваш някой друг да ти каже какво да направиш, да промени твоя живот и да сбъдне твоите мечти. Ти самият градиш своя път и си отговорен за нещата, които ти се случват или както Елена споделя:

Всичко идва с личния пример! Средата ти помага и в същото време ти трябва да промениш средата към по-добро.

Когато си в позитивна и подкрепяща среда, много по-лесно и бързо можеш да се развиеш, но и ти трябва да дадеш своя принос и да бъдеш добрия пример, който другите да последват. Ключът е в теб, силата е в теб! Или както Елена споделя:

Всеки следва собствения си път и трябва да поеме контрол върху него.

Защото ти си господар на собствената си съдба.


За успехите и провалите

Успехите и провалите в живота са взаимосвързани, тъй като без провали, няма успехи. Провалът е начин да научиш нещо ново или както Елена споделя:

Провалът е въпрос на гледна точка.

Ако го приемеш като възможност да се усъвършенстваш и да придобиеш безценен опит, тогава може да бъде необходимото зло, което да те доближи до успеха. Тя смята, че:

Трябва да приемаш загубата и победата по един и същи начин, да се радваш на момента.

И да бъдеш щастлив от всичко, което ти се случва. Защото всяко нещо се случва с причина. Важното е да се наслаждаваш на всеки миг и да действаш, без да се страхуваш от поражение, защото:

Ако не опиташ, няма как да успееш!

Бъди смел, опитвай нови неща, живей пълноценно и постигай целите си!


Обобщение:

Разговорът с Елена Николова е доста философски и те замисля, че промяната започва от теб самия. Ти си човекът, който може да провокира промяна и в околните и да сбъдне мечтите си.

Ето и някои заключения от епизода:

  • каквото и да ти се случи, то води със себе си добро и лошо. Въпросът е ти върху кое ще се концентрираш и какво ще си вземеш;
  • средата е изключително важна и може да ти помогне както да успееш, така и да се провалиш;
  • всеки миг е уникален и ценен сам по себе си. Вземи максимума от всеки миг, който ти се случва;

Промяната от себе си започни, средата си подобри, вдъхновение за другите бъди, мечтай смело и целите си постигни. ~ МониКа Ангелова


Изслушай целия епизод и се потопи в разговора с моя гост ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *