Практиката е най-добрият учител

~ Крис ЗахариевКрис Захариев е влогър и създател на The Up to Us Project. Той е мотивиран млад човек, който създава забавна, полезна и вдъхновяваща информация за своите почитатели в YouTube. Неговата страст е киното – обожава да разказва вдъхновяващи истории, които те провокират да оцениш това, което имаш и те вдъхновява за нови приключения.

Това е неговият начин да въздейства и да дава своя принос за развитието на обществото. Крис е изключително проактивен млад човек и неговият ентусиазъм е наистина заразителен.


Вдъхновяващи истории

Крис е обиколил доста места по Света и у нас, но е категоричен, че в България има много възможности и все повече хора, които подобряват средата. Както той споделя:

Аз вярвам, че в България има толкова много хора, които променят.

Затова решава да направи YouTube канал, в който споделя техните истории. Идеята на неговия проект е да покаже неразказаните истории, които променят Света. Неговото вярване гласи:

Вярвам, че това, което правя, вдъхновява и зарежда хората да виждат проблемите около себе си, но да виждат и себе си като решението за тези проблеми.

Защото винаги решението започва от теб самия, от твоята нагласа и от твоето отношение към случващото се. Бъди позитивен, прави нещата, които обичаш и бъди постоянен в тях, защото:

Единствената подготовка е практиката!

Само когато опитваш отново и отново, можеш да ставаш по-добър и да развиваш себе си.


Започни промяната от себе си

Крис вярва, че с каквото и да решиш, че искаш да се занимаваш, трябва да опиташ, да започнеш и да вземеш своите уроци в практиката, защото:

Човек се учи докато е на пътя, докато върви.

Само тогава виждаш какви са реалните проблеми и как можеш да ги преодолееш. Чрез практиката ставаш по-адаптивен към различни ситуации, по-продуктивен и по-успешен, защото:

Ако искаш да промениш Света, трябва да започнеш от себе си.

Когато всеки от нас прави това, което иска да вижда в другите, тогава общата картина ще се промени. Крис е уверен, че:

Ако искаш да помогнеш на хората да бъдат уверени в себе си, да вярват в своите мечти и да се борят за тях, трябва първо ти да намериш увереност в себе си.

Когато ти си уверен, тогава въздействаш и на околните по този начин. Само така можеш да им покажеш, че това наистина е възможно.


За хората и грешките

Крис е уверен, че когато нещо ти харесва и го правиш с удоволствие, трябва да продължаваш да се развиваш в тази насока, защото по този начин си щастлив и заразяваш и другите с твоето щастие. Или както той го описва:

Независимо дали хората около теб вярват в това, което ти вярваш, не трябва да спираш, защото ти влияеш и твоите мечти са заразителни.

Когато влияеш на много повече хора, чрез тях се променя и средата. Всичко е една верижна реакция и ти си част от една голяма система. Затова трябва да я задвижваш, чрез себе си, чрез взаимоотношенията си с другите, защото:

Ние хората сме създадени на база взаимоотношения и сме си нужни взаимно.

Когато сме единни и се подкрепяме, всичко се получава много по-лесно. Тогава енергията е различна и резултатите са феноменални. Разбира се, винаги ще има трудности и грешки, но това е неразделна част от успеха. Както Крис споделя:

Грешките и провалите са ме сформирали такъв, какъвто съм в момента.

Без провали, няма уроци, а без уроци, няма дългосрочен успех. Затова не се страхувай – опитвай, прави грешки, вземай своите поуки и продължавай напред, по-силен от всякога!


Обобщение

Епизодът с Крис е вдъхновяващо послание, че в България има млади хора, които желаят да работят, да се раздават, да помагат и да бъдат добрия пример. Хората трябва да знаят, че в нашата страна се случват прекрасни неща.

Ето и някои заключения от епизода:

  • в България има всички условия, да реализираш мечтите си, стига да си достатъчно мотивиран, да работиш, да правиш това, което обичаш и твоето послание да стига до повече хора;
  • няма лошо в това да поискаш помощ, всички ние сме си взаимно нужни, за да просперираме заедно;
  • няма как да знаеш проблемите, с които ще се сблъскаш и техните решения, без да си опитал;

Експериментирай, рискувай, учи се, действай и успявай!


Проактивен бъди, каквото и по пътя да те спира, уверено напред продължи и по пътя на мечтите си върви! ~ МониКа Ангелова


Изслушай целия епизод и се потопи в разговора с моя гост ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *