Уроците от училище решават проблеми в реалния живот.

~ Дарин МаджаровДарин е създател на платформата Уча.се, с която цели да промени българското образование. Той завършва гимназия в Габрово, след което отива да учи в Германия и Белгия, но прекъсва докторантурата си, за да се върне в България и да създава качествено и стойностно образователно съдържание за учениците.

Спортът и медитацията също са важна част от живота му, тъй като му дават спокойствие, енергия и ентусиазъм да продължава напред и да си поставя все по-високи цели.


Интересно и полезно с Уча.се

Дарин създава Уча.се с цел да подобри образователната система в България. Самият той определя проекта по следния начин:

Уча.се е платформа с видео уроци и тестове. Видеата са представени чрез интересен разказ и след всяко видео, ученикът прави тест.

Тази система на учене е много ефективна, тъй като:

Като спестяваме време от уроците за училище, децата могат да развиват и другите си умения.

Чрез забавни и поучителни истории, те показват, че всеки предмет има практично приложение в живота:

Когато учениците решават задачи по математика, те развиват умение да могат да решават проблеми в реалния си живот.


Как хобито става професия

Докато следва в Белгия, Дарин помага за уроците на сестра си, като прави видеа, чрез които по лесен и интересен начин представя уроците ѝ. Получава позитивна обратна връзка от нейните приятели и съученици, за ползата от видео материалите. Така решава да се прибере в България и да доразвие това начинание. Както самият той споделя:

Тогава си казах, че искам да го направя по най-добрия начин. Реших, че искам да се върна в България и да го развивам професионално.

Въпреки, че получава съвети от много хора, че подобен проект няма никакъв шанс за развитие в България, Дарин е решен да действа:

Ако не се получи, ще правя нещо друго, ако се получи, ще ми даде супер много щастие.


Ден след ден, постоянство прояви и напред продължи

Дарин споделя, че спортът е важна част от живота му, тъй като го е научил на дисциплина и постоянство:

Когато си си поставил цел, трябва да работиш ден след ден за нея и да не чакаш мигновен резултат

Защото големите победи идват след много работа и упорит труд. От друга страна, практикуването на медитация му носи спокойствие и баланс, което той определя по следния начин:

Медитацията те учи да наблюдаваш ситуациите, да бъдеш постоянно Тук и Сега, и да получаваш много по-добра обратна връзка.

По този начин, ставаме все по-добри във всяка сфера на нашия живот.


Обобщение:

Дарин показва, че когато работиш с желание, упоритост и даваш стойност на другите, можеш да надскочиш мечтите си, независимо от съмненията на околните.

Той достига до следните изводи:

  • когато имаме труден момент, най-важно е да запазим самообладание. Колкото повече позволяваме на емоциите да вземат връх, толкова повече грешни решения вземаме;
  • начинът, по който мислим и нещата, в които вярваме, определят резултатите, които постигаме. Ако не сме доволни от резултатите, трябва да променим мислите си, защото те са първоизточника на всичко.

Когато имаме силна мисия и работим със сърце и душа, дори най-високата ни цел, се превръща в сбъдната мечта! ~ МониКа Ангелова


Изслушай целия епизод и се потопи в разговора с моя гост ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *