Ти можеш!

~ Иво ИвановИво Иванов е спортен журналист, писател и автор на „Кривата на щастието“ и „Отвъд играта“. Историите, които разказва са завладяващи, вдъхновяващи и представени с неподражаем хумор. Иво се занимава с разнообразни дейности, като прави всичко по свой собствен начин и с огромен ентусиазъм. Живее в Щатите, но всяка година през лятото се прибира у дома, в България.


Иновативен бъди, за да се развиваш ти

За Иво винаги е било интересно и ценно да експериментира с нови неща – различен стил на писане, коментар на първата, излъчвана в България, среща по Американски футбол и много други. Както самият той споделя:

Винаги съм се опитвал да правя нещо странно, нестандартно и да изненадвам себе си, ако е възможно.

Това е и причината да цени новаторите във всички сфери:

Аз винаги съм се възхищавал на хора, които са първи в нещо, защото те се заемат с нещо, което никога не е било постигано и за мнозина е обречено на провал.


Магията на писането

За Иво писането е начин да докосне читателите, чрез историите, които разказва. Като го прави чрез различни похвати на писане и автентичен стил на изразяване. На въпроса какъв съвет би дал на човек, който сега започва да пише, отговаря:

Бих ги посъветвал да живеят, да любопитстват, да досаждат на хората, да пътуват и да четат. Както и да търсят пътека към по-различно пространство.

Той разкрива своята тайна на успеха по следния начин:

Магията на писането е в това да открехнеш вратата не само към себе си, не само към Света, но и към самия читател. Трябва читателят да може да премине през вратата и да открие нещо за себе си.


Смисълът на живота

Иво се чувства щастливец, заради нещата, които прави и хората, до които достига. По неговите думи:

Ние сме благословени, защото имаме възможността да докосваме хората и да го правим не на сила, а по най-естествения начин, като споделяме частица от себе си с тях и да се опитваме да направим Света малко по-добър.

На въпроса коя е любимата му книга, той поставя като номер едно „На Изток от Рая“, тъй като в нея са засегнати много от основните човешки дейности. В нея присъства думата „Тимшел“, която означава „Ти можеш!“, а филмът „Криле на желанието“ е най-въздействащият за него филм, защото:

Това е филм за човешкия избор – дали ще останеш безплътен в този Свят, дали ще влезеш в затворен цикъл или ще нахълташ в живота с риск да кървиш, да те боли, но ще участваш в него.


Обобщение:

Иво е изключително вдъхновяващ. Човек, който цени всяка личност, всяка история и гледа дълбоко философски на живота. Ето и някои изводи, до които достига и споделя в епизода:

  • Ако няма иновации, няма да има и прогрес. Човек трябва да се стреми към нещо по-нестандартно, нещо, което никога не е правено.
  • Важно е да се научим да уважаваме историите на всеки човек, независимо дали е голям или малък, защото всеки има уникална и единствена по рода си история.
  • Трябва да бъдеш уверен в себе си, независимо от предизвикателствата на живота. Да знаеш какво искаш и да имаш непоколебима вяра, че можеш да го постигнеш!

В себе си вяра не губи и невъзможното във възможно превърни!
~ МониКа Ангелова


Изслушай целия епизод и се потопи в разговора с моя гост ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *