Силата на думите

Днешният доста натоварен ден ми напомни нещо изключително важно – Внимавай какви думи използваш!

На събитието за Световно образование се срещнах с човек, който безкрайно уважавам и който е много по-опитен и мъдър от мен. В нашия разговор забелязах една дума, която по мое мнение най-вероятно пречи на много хора без да го осъзнават. Думата е “ТРУДНО”. 

Да запиша 160 епизода на Свръхчовекът не беше трудно. Беше лесно. Беше приятно и мина като миг. Да ходя на тренировки сутрин, да ставам рано, да пиша всеки ден не е трудно. То е необходимо и искам да го правя. По всякакъв начин избягвам следните думи: “трудно”, “проблем”, “трябва”. Като ми е “трудно” се старая да си спомня защо го ИСКАМ. Думата “проблем”, разбира се, се заменя с “предизвикателство”, а думата “трябва” – с “препоръчително е”, “искам”, “вярвам, че”. 

 

 

"Change your words to change your world!"
Andrea Gardner
Писател

Все още не можем да определим какво са мислите [Мислите са форми, образувани в съзнанието, не възприети чрез сетивата.], а за мен думите са нещо като материализиране на “магията на мислите”. Старая се много внимателно да отсявам мислите, които ми харесват от тези, които никак не ми харесват. С думите съм още по-внимателен. Не очаквам да съм вдъхновяващ за хората докато вътрешно водя силно негативен диалог със себе си и имам отрицателно мислене по каквато и да е тема. Например: Вярвам, че правя най-доброто, на което съм способен. Вярвам, че нещата (всички, с които се занимавам) могат да се случват с лекота и без напрежение или огромни усилия. Вярвам, че спокойствието, а не драмата създава качествени взаимоотношения. Мога да продължавам доста. 

Та, ти следиш ли мислите, които минават през главата ти? А думите, които изричаш. Ако се наричаш дебел или стар, как реагира съзнанието ти на това? Ако винаги водиш вътрешния си диалог сякаш си най-големия си критик ще бъдеш ли щастлив? Помисли за това. Проследи процеса и не спирай да опознаваш себе си. 

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!

Искаш да станеш част от Свръхчовешко общество, където да черпиш опит, знания и вдъхновение?

Искаш да получаваш по имейл ексклузивни интервюта и полезни съвети от гостите на подкаста?

More Articles for You

178 от 180 – Краят на приключението!

На рождения си ден обещах, че ще напиша 180 статии за 180 дни. Не успях! Провалих се! Истината е, че …

Ден предпоследен…

Предпоследен? Как така? Минаха 6 месеца откакто обещах, че ще пиша всеки ден. И това се случи. Всеки ден, с …

Промяната с Християн Стоилков

Освен всички останали прекрасни неща, които се случиха вчера, взех участие и в едно интервю. Даже с видео. Днес успях …

Днес е денят!

Днес е денят. Денят, който никога не съм чакал и който дойде сам. Денят към който никога не съм се …

Разликата между заетост и продуктивност

В дни като този (както и предишните два) се замислям за всички тези хора, които обикалят офисите, говорейки по телефона …

Кариера в радиото – Старт!

Преди две години, докато бях в Хамбург, моят ментор ми беше дал един списък с дейности, които биха могли да …