Съобщение?

Надеждността ми е проклятие и благословия. Като обещая нещо, трябва да го свърша. От мен се очакваше да намеря и дам един телефон на мой приятел. И точно в средата на медитацията, в мен се появи притеснението, че човекът бърза и трябва да му помогна. 15 минути отидоха на вятъра. Реших да добавя още 15 минути, но урокът на деня е 15 + 15 минути не са равни на 30 минути медитация.

Интересно!

В сряда ме добавиха в най-новата социална мрежа – Clubhouse, която в момента се развива само с покани и е само за iOS. Представлява приложение за телефон или таблет, в което хората си говорят. Няма снимки. Няма постове. Има различни групи и дори в момента, пишейки тази статия съм в група с гуруто на тема „Работа с мозъка – учене, продуктивност, памет“ и го слушам как споделя тест от 10 важни задачи, за които да се погрижим, за да имаме по-добра памет. Даже си ги записах.

  • Хранителна диета за мозъка;
  • Убиване на автоматичните негативни мисли (ANTs);
  • Движение – физическа активност;
  • Добавки за мозъка (Omega 3);
  • Позитивна група за взаимопомощ;
  • Чиста и подредена среда;
  • Сън;
  • Защита на мозъка;
  • Учене на нови неща;
  • Управление на стреса;


Mесечен бюлетин.
Абонирай се и получи достъп до РЕГИСТЪРА – всички споделени книги и полезни ресурси на едно място. ВСЕКИ МЕСЕЦ ексклузивни блиц-интервюта с гости от подкаста и топ прозрения! ☞

Та, има начин да намирам положителни неща в дните си, въпреки това, че медитацията не се е получила „перфектно“. Понякога нещата не се получават перфектно. Понякога изобщо не се получават. Обаче си търся положителното, полезното, това, което ме развива.

Цитат на деня

Be yourself and you will feel at home anywhere.
~ Jim Kwik

Връщайки се на медитацията, искам да дам малко контекст. След тренировката днес почувствах болка в десния бъбрек. Цял ден ме боли, особено, когато седя и когато си поемам дълбоко въздух. Нервната система насочва голяма част от вниманието ми натам, за да „изследвам“ мястото. Това също беше „пръчка“ в колелото на спокойствието, от което има нужда медитацията. Физическата болка е следващото ниво на дискомфорта, за който говорих в началото на това „Пътешествие“. Планирам двудневна почивка и вярвам, че в понеделник ще мога да продължа да тренирам, а междувременно предстоят Ден 18 и Ден 19 от 30-дневната 30-минутна медитация. 🧘‍♂️🙏

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *