📚✏🇧🇬 Честит празник на славянската писменост и култура! 📚✏🇧🇬

Последните няколко седмици нямах възможност да бъда много редовен в лекциите си в SoftUni Digital. В началото на седмицата си казах, че е крайно време да отида за Digital Creative – един “предмет”, който очаквах да ми е супер ценен и полезен за развиването на стратегия за присъствието на бранда (Свръхчовекът) в социалните медии и не само.

Отидох във вторник и се запознах с Ангел Искрев от Proof. Гост лектор беше Ники Диевски, който е бил Brand Manager на един от най-запомнящите се продукти в родния Facebook – Крадецът на ябълки.

крадецът-на-ябълки

Един от криейтивите, които Proof. и Ники са създали, когато Крадецът прохождаше!

Впечатляващо беше да чуеш за стратегията, за brief-а, за посланията от човек, който има толкова голям опит и то в неща, които освен всичко са изключително забавни.

Разбира се, стана дума и за една от най-провокативните рекламни кампании, провеждани някога у нас, тази на Skapto за бургера им с манго. Дори изгледахме цяло Case Study за кампанията, за която в последствие Proof. печелят награда:

Снимка от Facebook страницата на Proof.

Ето го и видеото:

Love & Rate на Proof.

А какъв беше урокът (№1) на лекцията за мен? Беше следният цитат:

“Strategy is limitless. Execution must be timely.”

Във втората лекция, тази в четвъртък, темата беше Copywriting, а гост-лекторът беше Максим Стоименов, който каза няколко страхотни неща, две от които определям като уроци №2 и №3. Един от неговите проекти, който със сигурност трябва да гледате, ако не сте гледали е това видео, създадено от Fine Acts:

BEAT.

Тук стигаме до урок №2, а именно:

ПОКАЖИ > КАЖИ

Много бързичко стигаме и до последния урок от краткия списък и днешната статия (в контекста на копирайтинга), а именно:

УМЕН > ХИТЪР

Нека обобщим:

  1. Стратегията е неограничена във времето. Изпълнението трябва да е навременно.
  2. Да покажеш е повече от това само да кажеш.
  3. Да си умен е по-важно от това да си хитър.

Има много неща, които не знам и за които търся по-опитни хора, от които да се уча. Копирайтингът е едно от тях. Неслучайно започнах да пиша статии – искам да ставам по-добър. Ако четете всичко, със сигурност има някаква разлика. Иска ми се да вярвам, че е така, но самият аз не виждам такава. Просто се чувствам малко по-уверен като седна пред мигащия курсор. Но нека не се връщаме пак при постоянството. И аз знам, и ти знаеш, че то е фундамент. Другият фундамент е техниката (know how). Техника + Постоянство = Непрекъснат прогрес! Както казва учителят на моите учители в залата по #BJJ, който е 13-кратен Световен шампион:

“Technique Conquers All.”

Caio Terra

Ден #52 – Check!

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *