Преди няколко епизода интервюирах Никола Минков от Serpact. Брутално як пич, който буквално е създал една от най-добрите (в световен план) SEO компании – Serpact. Той ми сподели нещо изключително ценно, което не напуска съзнанието ми от няколко месеца. Нещо, което искам да ви напомня днес, както и да ви помоля да изслушате епизода, ако случайно не сте.

Някой винаги ни наблюдава, но ние не знаем за него.

Как се сетих за това?

Днес, мой приятел и фен на подкаста коментира под вчерашната ми статия, която пуснах в 23:01 с въпроса “Какво стана с ранното лягане и добрия сън?” Логично. Аз пиша за това, че лягам рано и че ставам рано. В над 90% от времето до 22:30 съм в леглото. Обаче контекстът определя дали мога (физически) да си легна в 22:00. Все пак имам социален живот, имам Неда, имам близки и приятели, на които държа и които могат да разчитат на мен. Вдигал съм най-добрия си приятел в 3:00 през нощта, защото ми трябваше да дойде като свидетел в 1 РПУ, когато бях нападнат. Аз самият бих тръгнал по всяко време, ако някой има нужда от мен.
Спомням си, преди 20 години присъствах на една сватба. На тази сватба дойде много известен български спортист. Професионален. Наяде се и си тръгна. Представете си какво впечатление ми е направило това, въпреки че съм бил на 12-13.

За мен хората са важни. Истински важни. Точно за това правя подкаста. Защото искам да бъда полезен. Всячески! Хората са ми важни. Не яденето. Не пиенето. Уважението, споделянето. Как бих се почувствал, ако гостите на моята сватба си тръгнат в 21:30, защото в 22:00 трябва да са в леглото?
Крайностите са вредни. Те пречат. Пречат да виждаш Света във всички цветове.

Контекстът определя верния отговор!

Този съвет ще направи живота ти много по-лесен. Ще намали предположенията и осъждането на другите. Включително и това към теб самия.

П.П. Пиша тази статия между 22:30 и 22:50, защото точно преди 30 минути се прибрах от 6-часово пътуване с автомобил от Каварна до София. Контекстът определя кога ще пиша и кога ще си легна днес. Но ми е по-важно да съм постоянен в писането, отколкото 60 минути от съня, който мога да наваксам, ставайки в 6:30, вместо в 5:00. 😉

Ден #105 – Check! Пропуснати статии – Ден #64 и Ден #89!

Последните 3 статии:

Ден 102 – Когато порасна искам ето такава гледка!
Ден 103 – Сватбите и мнението на другите
Ден 104 – Просто го направи!

 

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *