Има две причини да пиша това днес:

  1. Това е игра, която промени много неща, създавайки чисто нов жанр – MOBA. (Multiplayer online battle arena) Като студент играех много. Адски много DOTA, която първоначално беше карта към Warcraft III. Тази игра промени много неща и максимално се доближава до професионалния спорт.
  2. В момента се провежда The International 2019, който е турнир с награден фонд от … 34 000 000 USD. Тридесет МИЛИОНА долара. Само да отбележа, че Wimbeldon 2019 е с награден фонд от 38 000 000 GBP.

Набързо какво е DOTA: Игра, в която участват 2 отбора по 5 души. Играе се изцяло онлайн. Целта е да накараш противниковия отбор да се откаже или да разрушиш най-важната им сграда – техния трон.

Нека се върнем към TI9, деветото поредно издание на турнира, за който споменах. Имаме сънародник, който вече спечели първото място през 2017г. като част от Team Liquid. Иван Борисов (Mind_Control) от Варна. Миналата година остана на четвърто място. Тази година ще бъде минимум на трето, а защо не да вдигне Aegis Shield (купата за първо място) още веднъж. Утре ще разберем, защото утре са финалите. Първото, което неговият отбор трябва да направи е да победи изключително силния отбор на PSG.LGD рано сутринта.

Скрииншот на програмата на The International 2019

Успехът на това момче е нещо като Александър Везенков или друг наш спортист да спечели Шампионската лига и то не като резерва, а като титуляр, като основен играч. Успехът му е нещо огромно, СВРЪХЧОВЕШКО. Всяко едно момче може да бъде на негово място един ден. И за да го докажа ще спомена, че тази година на The International 2019 има още един българин. Втори. Nikobaby от Team Mineski.

Скрииншот на класиране на The International

Надолу има държави като Франция, Норвегия, Полша, Румъния, Сингапур, Канада.

Когато бях по-млад, баща ми непрекъснато ми обясняваше, че си губя времето докато играя компютърни игри. Всичко това продължаваше и върху брат ми, който играеше League of Legends (друга MOBA) и то до момента, в който той си купи компютър със собствените си пари. Не говорим за компютърче. Говорим си за геймърска машина с видео карта за 1000 лв. “Брат ти от къде има толкова пари?” “От игрите.” Ето така се чупят парадигмите на хората, които не разбират защо едно нещо е важно за теб. Като им покажеш, че не само е възможно да изкарваш пари от това, което ти носи удоволствие. Ти го правиш. Това не е като да спечелиш шестица от тотото. За всеки успех се изисква “ДА ПИШЕШ СТАТИИ ВСЕКИ ДЕН” и то не като мен – само 138 дни. Изисква се да вложиш дни, седмици, месеци и понякога – години, за да изградиш този успех: писане, четене, учене, тренировки или каквото е нужно!

А всичко започва с нещо ново. Нещо ново, което ти харесваш и което искаш да правиш. Ти можеш! Щом аз мога #ИТИМОЖЕШ


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *