Двадесети ден.

Сякаш всеки следващ ден от това приключение прави 30-те минути да се усещат значително по-малко. Не зная на какво се дължи. Просто затварям очи и съвсем малко след това, 30-минутната водена медитация приключва. Нямам никакви съществени идеи или мисли от днес. Просто се насладих на процеса.

А какво ще правиш като свърши?

Една от възможностите е да правя това, което ми се прави – когато ми се пише, да пиша, а когато ми се медитира – да медитирам. Все пак планът ми е медитацията да си остане ежедневен навик, но е твърден рано, за да съм сигурен, че това ще се случи. Има 10 дни, в които всичко може да се промени. Наслаждавам се на времето!


Искаш ли да ти изпращам лично 1 имейл месечно, съдържащ ексклузивно интервю и любими книги? ☞

Цитат на деня

The price is the process. ~ Baron Baptiste 

Струва ми се, че обръщаме прекалено голямо внимание на крайната цел. Фиксираме погледа си на нея и преминаваме през процеса без никакво внимание. В резултат на което пропускаме важни наблюдения, осъзнавания, уроци. И това не е най-лошото. Най-лошото е, че имаме N на брой цели и искаме да постигнем всички! Задаваш ли си въпроса „Каква е цената, която трябва да платя, за да постигна това?“ Ако не го правиш, започни да го правиш. Според мен всяко нещо си има цена. В повечето случаи изобщо не говорим за финансов измерител, а за енергия, време, внимание, взаимоотношения, доверие, спокойствие, здраве, кариера, свобода. Все важни неща. Кое е това, което НЕ си готов да дадеш, обаче ще се наложи, за да постигнеш своята цел?

Ще ти дам пример за нещата, с които платих, за да замина в Хамбург:

  • Да се събуждам и заспивам до Неда, както и да прекарвам време с Жената на живота си;
  • Да съм далеч от роднини и приятели;
  • Да съм сам;

Разбира се, че имаш и плюсове, обаче цената беше тази и аз я платих.

В последствие, нещата, с които „платих“, за да се върна от Хамбург в София:

  • Сигурната ми и високоплатена работа;

Не е малко. Ако не бях взел това решение, нямаше да четеш тази статия! Бъди по-осъзнат, когато правиш своите избори. Гарантирам ти, че това ще е едно от най-полезните умения в живота ти!

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *