Къде изчезна?

В последните 7 дни не съм медитирал. Всичко започна миналия четвъртък, когато трябваше да направя 22 пореден ден от моето предизвикателство. Така се случи, че освен физическата умора се появиха и десетина много важни задачи, които не бях предвидил. Медитацията остана за 22:30 вечерта. Седнах да медитирам и … и се събудих в 23:38. „Сънят ми е по-важен!“ – помислих си аз и си легнах.

Да, не съм свръхчовек. На мен също ми се случват непредвидени неща – появяват се задачи, предизвикателства, задължения. Навсичко отгоре, в петък ми потече носа и се появи някаква кашлица. Казах си, че ще си дам няколко дни почивка и ще продължа медитацията, когато съм физически готов. Ето ме, една седмица по-късно се връщам и започнам от там, където бях стигнал.

Каквото и да правиш, не забравяй, че вероятно има по-важни неща – например, твоето здраве. Два от най-важните компоненти на здравето са – СЪН и ПОЧИВКА. Никога не ги подценявай!

Да започнеш нещо, което си спрял „за малко“ е много трудно. Сигурно си чувал израза „Всяко временно нещо е за постоянно!“ Вярно е! За това се старая да се връщам към полезните си навици възможно най-скоро. Ето ме обратно! 🙂

Какво научи докато те нямаше?

Имах коучинг сесия с Христо, който ми даде няколко много важни насоки за медитацията:

  • идеята на медитацията е да се фокусирам в една точка в тялото си – Lower Dan Тiеn;
  • ако ми дойде мисъл я отбелязвам и не я „следвам“;
  • кога да медитирам?


Получавай 1 месечния бюлетин на Свръхчовекът с ексклузивно интервю и препоръки за любими книги ☞

Цитат на деня

Don’t break the chain!
~ Jerry Seinfeld

Този цитат на Джери Зайнфелд ми е много любим и за това си отбелязвам дните, в които съм тренирал с кръст върху календара. Така прогресът и усилията, които съм вложил, са визуализирани и им се радвам всеки ден! Цитатът продължава с: „Никога не пропускай два дни подред!“ Аз пропуснах една седмица, но бързам да се върна, защото това е единственият начин да продължавам да се развивам – като полагам малки, но постоянни усилия. Правя малки крачки всеки ден.

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *