Аха!

Днес ми беше първата тренировка от 10 дни в залата за бразилско джу джицу и това веднага се отрази на медитацията ми. Трудно се концентрирах. Усещах изтощение, умора, схващане в гърба, врата и лявата ръка. Не съм имал такива усещания в тялото си преди. Това е ценно прозрение и фактът, че разсъждавам над него, пишейки го прави още по-полезно. След днешната практика остават само 5. Юху!

Как беше първата тренировка?

Едноседмичната почивка не може да ти попречи да се върнеш на ниво, съществено по-различно от преди. Дори установих, че се радвам, че съм си дал почивка и в спаринга се чувствах съвсем отпочинал и енергичен. От друга страна мозъкът ми сякаш вече разглежда позициите по различен начин – имах различни реакции и осъзнавания за позициите. Дали и при медитацията ще се случват такива „скокове“ на възприятието? Кой знае..


Получавай месечния бюлетин на Свръхчовекът с ексклузивно интервю и препоръки за любими книги ☞

Цитат на деня

Your body is your best guide. It constantly tells you, in the form of pain or sensations, what’s working for you and what’s not.
~ Hina Hashmi

Усещанията на тялото ми са барометър за качеството на моя живот. През последните 8 години създавам тази връзка, която мисля да използвам за дълго време напред, а през последните 25 дни се опитвам да задълбоча връзката и да насоча фокуса отвъд нервната си система във въображаема точка, която е вътре в мен. Интересно преживяване е всеки ден да научавам нещо за този процес. Вдъхновяващо!

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *