Важно от Ден 10!

Истински важното е, че съм правил 10 поредни дни по 30 минути медитация. Последователното действие води до натрупване, а количествените натрупвания водят до качествени изменения. Навиците, както положителните, така и отрицателните, водят именно натам. Толкова е просто – Ако правиш определено действие всеки ден, без значение дали ти отнема 5 или 50 минути, резултатът ще дойде след няколко седмици, месеца, години. Ето го и подкаста. Всеки вторник – нов епизод. Толкова е просто! Можех ли да гледам телевизия през това време? Или да скролвам в Instagram?

  1. Да.
  2. Естествено!
  3. К’во друго да правя? Скучно ми е!

Няма да се науча на нищо за десет дни. Точка.

Всяко учене е процес. Моята медитация е процес. Целта в тези десет дни беше да не се отказвам. Да го правя отново и отново. Да се науча да го правя, да го търся, да го припозная като мое. Същото е с фитнеса. Същото е с бягането. Същото е с новото хоби. Не си добър в първите 10-50-150 пъти. Получих си повишението в залата след 400 тренировки, а не след 4. Получих обаждането от Telus за партньорство и подкрепа след 3.5 години ежеседмични епизоди. Първата реклама в подкаста се появи в #ЕПИЗОД158 с Ники Илиев. „Искаш да кажеш, че ще медитираш 150 дни, а не 30?“ Искам да кажа, че ако ми хареса и намирам тези 30 дни за полезни, интересни, положителни за моето развитие, със сигурност ще продължа да го правя. Просто предизвикателството е прекрасен начин да създам „новото нормално“ за себе си. Да победя комфорта и да потърся отвъд познатото.


Mесечен бюлетин.
Абонирай се и получи достъп до РЕГИСТЪРА – всички споделени книги и полезни ресурси на едно място. ВСЕКИ МЕСЕЦ ексклузивни блиц-интервюта с гости от подкаста и топ прозрения! ☞

Цитат на деня

Пещерата, от която се страхувате най-много, съдържа съкровището, което търсите. ~Джоузеф Кембъл

Търсиш здравето си, партньора си, успеха си, бизнеса си, хобито си, каузата или проекта си? Не спирай да го правиш! Провалът се случва в момента, в който спреш да търсиш. Толкова е простичко.

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *