Счупи ли навика?

Направих ли си медитацията днес? Да. Как беше? Супер! Последните два дни медитирам на практика, на която няма музика, няма звуци. Има само говор. Говор, който ме насочва. Съвсем различно беше. Ето и кой ме „водеше“ последните два дни: Meditation On Stillness – Nikki Mirghafori. Какви са плюсовете на медитация без музика/звуци?

  1. Усещам съзнанието си много по-концентрирано в практиката.
  2. „Чувам“ тишината.
  3. По-спокоен съм.

Препоръчваш ли го?

Определено препоръчвам да се пробва медитация без музика. Необходимо е да се осигури изключително тиха стая или тапи за уши или пък шумоизолирани слушалки, защото всеки звук може да „събуди“ мозъка ти и той да запрепуска в търсене на причината/опасността. Напомням, че тези наблюдения са си мои и са свързани с моето 30-дневно предизвикателство и някакъв несъществен предишен опит. Какви са уроците дотук:

  • всяко време е добро за медитация;
  • всеки външен шум (ми) пречи;
  • фокус върху конкретна мисъл/идея/проблем/усещане;
  • рефлексия – това, което правя в тези статии;

Струва ми се, че статиите не са от най-интересните, обаче ефектът, който имат върху мен самия е огромен, именно заради последната точка. Рядко рефлектирам върху собствените си мисли и преживявания. Сякаш това ми е липсвало досега. В допълнение към куража и действието, щипка тишина и рефлексия.


Mесечен бюлетин.
Абонирай се и получи достъп до РЕГИСТЪРА – всички споделени книги и полезни ресурси на едно място. ВСЕКИ МЕСЕЦ ексклузивни блиц-интервюта с гости от подкаста и топ прозрения! ☞

Цитат на деня:

Reflection is one of the most underused yet powerful tools for success.~Richard Carlson

Дали е истина? Не зная. Дали ще опитам да разбера? О, да!

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *