Тази сутрин Фейсбук ми напомни нещо много интересно. Напомни ми за една „игра“, която беше популярна по това време, в която номинирахме приятелите си да споделят 10-те най-добри книги, които са прочели. Самите ние, разбира се, участвахме в играта, споделяйки тези 10 книги за нас самите.

Ето какво съм написал преди 5 години.

10-те най-добри книги

Разбира се, през последните 5 години се случиха много неща в живота ми. Ако започна да пиша за тях, няма да ми стигнат оставащите трийсетина статии, така че ги оставям на страна.

Ще направя следното: в днешната статия ще мина по списъка на най-добрия ми приятел от преди 5 години, а в утрешната статия ще напиша кои са 10-те най-добри книги в последните 5 години.

Ето го и него!

Ще карам подред:

  1. 7-те навика на високоефективните хора (Стивън Кови) – Ах, колко съм бил глупав да не взема тази книга още в онзи момент и да я прочета. От друга страна „Предизвиквам Албена да я дочете докрай“ говори доста красноречиво, че Учебникът, както обичам да я наричам, не се чете като романче. Идва си с времето.
  2. Монахът, който продаде своето Ферари – Книга, която очаквах да прочета с нетърпение, но някакси не ми даде нищо, което не знаех. Ако ще започваш да четеш неща за личностно развитие можеш да започнеш с нея. Ако си прочел повече от 10 книги, не мисля, че ще научиш нещо ново.
  3. The Kite Runner отива в списъка ми за четене в Goodreads.
  4. Шестото клеймо (Angels & Demons) съм я чел. Дан Браун наистина е върховен разказвач.
  5. Пътеводител на галактическия стопаджия – Сбъднал съм пожеланията на Дани, макар и да стигнах до нея по моя си път, след като Марсианецът направо ми отвя главата.
  6. Разказите на Йовков – Сигурен съм, че съм прочел повечето. Ще направя необходимата проверка. Фен съм на начина, по който Йовков пише.
  7. Остром Тамбукту – Непозната за мен книга. И тя отива в Goodreads.
  8. Богат татко, беден татко – Ех, Дани, ех, приятелю. Де да бях следвал твоите съвети преди 5 години. ^_^ Още една книга, която „чупи“ парадигмите на хората относно парите.
  9. Нека ти разкажа – Тази книга я има в библиотеката ми. Ще бъде прочетена възможно най-скоро. Обещавам!
  10. Изкуството на войната на Сун Дзъ съм я чел. Заслужава си и ти да я прочетеш и да си извадиш неща, които са ти „проговорили“. 😉

Надявам се, че днешната статия ти е била полезна. Очаквай моя осъвременен списък утре.


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *