Днес имах разходка в парка с мой много близък приятел. Стана въпрос за утвържденията. Имаш ли си собствено утвърждение? Съветвам те да си измислиш нещичко, което да ти напомня какво искаш да постигнеш и да си го повтаряш всеки ден.

Какво е утвърждение/афирмация? С мои думи, това е внимателно подбрана комбинация от положителни послания, които са важни за теб, която можеш да повтаряш на себе си – на ум или на глас, за да си припомниш кои са важните неща в твоя живот. Не е доказано, че положителната нагласа работи. Не е доказано, че не работи. На мен ми помага. Естествено, само с визуализации (като в „Тайната“) няма да стане. Без да сме извършили необходимите действия, няма как да получим никакъв резултат – нито ти, нито аз. Без срещи и интервюта, нямаше да има 160 епизода на Свръхчовекът. Моето утвърждение ми помага да си спомня какъв съм аз и/или какъв искам да бъда. То завършва с „Аз съм пример“. Смятам, че това е най-важната част и тъй като няма да споделя повече от него, го оставям да илюстрира моята нагласа.

Много ми се иска да сложа линкче към сайт или видео, в което се обяснява какво са афирмациите/утвържденията и как да създадеш такива за себе си, обаче не искам да те изпращам на някакви непроверени места, на които ще ти говорят глупости. Ако не се справиш – т.е. не намериш нищо, което да ти помогне да създадеш собствено утвърждение, пиши ми на [georgi@thesuperhumanpodcast.net], а аз обещавам да помогна.

За да ме разбереш правилно ще напиша няколко произволни афирмации, които ми дойдоха на ум и които не са безумно странни и смятам за достатъчно конкретни:

  1. Аз съм в отлична физическа форма.
  2. Постигам целите, които поставям пред себе си, с лекота.
  3. Моето семейство живее в просторен и уютен дом.
  4. Моят труд е високоценен и възнаграждението ми непрекъснато нараства.
  5. Притежавам и управлявам чисто нов автомобил/мечтания автомобил.
  6. Привличам към себе си хора, които са умни, възпитани и заедно постигаме успехи във всички начинания.

Няма да продължавам, но току-що установих, че съм задобрял в това.

Последен съвет: мисли/пиши така, сякаш нещата вече са се случили. „Аз съм …“, а не „Аз ще бъда …“ „Аз притежавам …“, а не „Аз искам да имам …“

И още един: МЕЧТАЙ СМЕЛО! Не е нужно някой да знае какво точно има в твоето утвърждение – какви са нещата, които искаш. То е твое. Арнолд Шварценегер не е казал, че иска да бъде най-добрият бодибилдър в Австрия. Или в Европа. Или в Света. Казал е: „Искам да съм най-добрият бодибилдър във Вселената.“

Успех!

“If you want to turn a vision into reality, you have to give 100% and never stop believing in your dream.”
~ Arnold Schwarzenegger


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *