Вчера обещах, че днес ще пиша за Google Calendar – моят най-добър служител. Той винаги помни кога имам тренировка, среща или уговорено обаждане. Той ми напомня и кога Неда има ангажименти, също така – кога имаме съвместни такива. Нещото, с което най-много ми помага е, че той НИКОГА не забравя. Знае кога трябва да се случи нещо, което съм планирал или нещо, което съм обещал. Разбира се, изпълнението изцяло зависи от мен, обаче след като бях пропуснал няколко срещи, защото не ги бях записал в календара си обещах повече да не правя такива грешки.

Google Calendar ми помага си блокирам време за мен, помага и на Неда да знае кога къде се намирам и кога да очаква някой Свръхчовешки гост вкъщи за запис. Удобно е! Супер практично!

Съмнявам се, че откривам топлата вода. Обаче вярвам, че има хора, които не използват силата на календара. Искат да са “свободни”. Извинявам се, обаче когато забравя, че имам запис с гост в неговия офис не се чувствам свободен. Чувствам се безотговорен!

Спомням си как започнах – записвах си само записите и събитията, на които ходим заедно с Неда. Главно, за да не ги забравям и да не ги дублирам! После, постепенно календарът ми започна да изглежда все по-добре, а времето ми да е все по-добре организирано.

Най-якото на календара е, че винаги има накъде да стане по-ефективен, но както Peter F. Drucker казва: “What gets measure, gets managed.” Нямам търпение да видя до какво ще доведе комбинацията на Rescue Time & Google Calendar.

Използвай си календара. Блокирай си време за най-важните неща – за тренировката за ума и тялото, за храненето си, за почивката, за проекта/бизнеса/идеята, която развиваш. Ще си заслужава, обещавам ти!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *