Иска ми се да задълбаем още малко в темата от вчера. Ако си пропуснал вчерашната статия, тя беше на тема – Търсенето на перфектния партньор.

Приемам, че вече си прочел вчерашните ми споделяния и сега ще опитам да дам предложение къде е възможно да намериш партньор и защо точно на тези места. Отново ще отбележа, че това са моите лични виждания и наблюдения, базирани изцяло на опит.

В общия случай жените/мъжете в компанията са ти познати отдавна. С тях или е имало някакви отношения или просто не сте подходящи един за друг. Ако търсиш партньор, който има характеристики, различаващи се от тези на приятелите/приятелките в твоята собствена или някоя много позната компания, да смениш средата. Или с други думи – да си опиташ късмета някъде другаде.

Ще дам следния пример

Ако обичаш да четеш книги, а в компанията ти никоя от дамите не проявява интерес към книгите, които са ти интересни на теб – потърси си Book Club или събитие, на което се четат/обсъждат точно такива произведения. Ако искаш да се научиш на някакво умение или да развиеш някакво качество, без значение от причината, на груповото заниятие от типа – курс, лекции или в други малки общности, би могъл/ла да откриеш някой със същите интереси. Ето и любимия ми и най-лесен начин: Ако в следствие на предишната статия си разбрал, че искаш да се погрижиш за себе си и в следствие на това си взел решение да тренираш във фитнеса до офиса/до вкъщи регулярно, оглеждай се. Не бъди stalker, не гледай втренчено, а просто забелязвай хората, които са там поради същите причини като теб – да се погрижат за себе си, да се раздвижат, да са активни и да се чувстват добре в тялото си. Търсиш хора, които имат здравето си за ценност.

Вариант 2

Установил си, че искаш да се научиш да танцуваш ТАНГО/САЛСА/R&B. Потърси удобно място, на което можеш да се научиш от нулата. На същото това място ще има и хора от противоположния пол, които искат същото – да се научат да танцуват.

Два супер важни момента:

  1. Не избирай групови активности, за да се натискаш на жените/мъжете там. Говорим си за откриване на качествен партньор, а не на едноседмична/еднодневна свалка. Ако си търсиш свалки и флиртове, това, което пиша, не е за теб, но най-вероятно си го разбрал още в миналата статия. Въпреки това ми е важно да го подчертая.
  2. Търсиш ОБЩИ интереси, а не просто физическо привличане. Връзката се създава на базата на нещо ОБЩО, СПОДЕЛЕНО, ИСКАНО ОТ ДВАМАТА. Тези общи интереси създават това съкровено споделяне и обвързване около някаква обща цел. Не бъди лицемер. Ако установиш, че танците не са твоето, недей да го използваш за предтекст, за да ходиш. Потърси друг танц или друго занимание, което наистина да те зарежда и да ти харесва да правиш. Все пак ще си плащаш, за да правиш нещо, което ти е ПРИЯТНО.

С най-прости думички – разшири си средата и общувай с повече хора по теми, които са ти важни и интересни

Да, звучи като нещо съм просто и лесно, но лесните и простите неща понякога биват игнорирани от нас, защото “НЕ МОЖЕ ДА Е ТОЛКОВА ЛЕСНО!” Истината е, че може да бъде. Не е нужно да е трудно, за да е хубаво и за да си заслужава. Не се ограничавай! Всеки заслужава да бъде щастлив, ако не иска да бъде нещастен! 😉

Ден #96 – Check! Пропуснати статии – Ден #64 и Ден #89!

Последните 3 статии:

Ден 93 – Най-важното действие
Ден 94 – Каква е твоята мотивация?
Ден 95 – Търсенето на перфектния партньор

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *