Снощи, след като пуснах вчерашната статия се замислих за номера, който стоеше пред нея. 120. Сетих се за деня, в който започнах да пиша – моя рожден ден. 3 април. Спомних си за обещанието пред себе си и пред теб, че ще пиша всеки ден през идните 6 месеца. Да, пропуснах два дни. Обаче нека ти покажа какво е да пропуснеш два дни от една седмица 2 от 7 = 28.57% и какво – да пропуснеш 2 дни от 4 месеца – 2 от 120 = 1.67%

Написах 120 статии следвайки едно супер силно правило

Безплатно. Лесно. Просто. Правилото е: “Прави го всеки ден”. Чел съм за хора, които са завършили първия си маратон по същия начин – “Просто поставяй единия крак пред другия!” Това, което искам да кажа е, че ако искаш да направиш нещо, да пробваш нещо, да се погрижиш за себе си, да изградиш връзка с детето или партньора си, започни днес и мисли само и единствено за днес докато не извършиш неоходимото действие.
Знаеш, че не давам съвети. Съветите не работят. Личният пример работи. Ако не бях писал всеки ден в последните 120 дни, надали щеше да вземеш присърце нещо толкова елементарно като …

“Прави го всеки ден!”

Имаше дни, в които ми беше трудно – факт! Имаше дни, в които си лягах по-късно от желаното от мен, защото обещанието ми пред аудиторията (най-вече пред теб и другите читатели/слушатели) ме държеше ОТГОВОРЕН да “walk the talk” или на български казано – да направя това, което съм обещал, че ще направя. Благодаря ти за това! На теб и на всички останали!

Ето ти още един жокер – “Обещай на другите!”

Обещай, че ще спортуваш, че ще се храниш и направи така, че те да следят дали наистина го правиш. Снимай се във фитнеса, снимай си храната, снимай си крачките. Не е нужно да крещиш “Вижте ме!” на целия свят, освен ако не го искаш. Ти си шефът. Ти си отговорен за собствените си избори. Вариант е да събереш най-важните за теб хора в една група във Фейсбук или Вайбър и да им обясниш, че тяхната подкрепа е много важна за теб и би искал да застанат зад теб и да те държат отговорен. Отговорен за обещанията, които си положил.

Пътят винаги е дълъг. Обаче не можеш да стигнеш до края с един скок. Не можеш да прелетиш до финала. Налага се да направиш няколко десетки/хиляди крачки. Това, което зависи от теб е да поставяш единия крак пред другия. Направи го!

It doesn’t matter how slowly you go as long as you don’t stop.
~ Confucius

Ден #121 – Check! Пропуснати статии – Ден #64 и Ден #89!

Последните 3 статии:

Ден 118 – Прогресът изглежда незначителен докато не погледнеш назад
Ден 119 – Мото-влог – Тестът!
Ден 120 – Какво слушам в момента?

 

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *