Вчера се чух по телефона с моя приятел Асен от Balcanic: С него се запознахме на едно обучение и се чуваме от време на време. Каза ми: „Жорка, слушам ти подкаста и виждам колко много си развил себе си спрямо началото.“

Истината е, че бях наясно с това от самото начало. Без опит с работата с микрофон, с интервюирането на хора, със задаването на смислени и контекстуално свързани въпроси. Няма как да е иначе. Започнах с чист ентусиазъм и се учех с всеки следващ епизод, с всяка грешка, която допусках. А те бяха доста.

Да започнеш подкаст не е най-трудното. Самият старт е лесна работа. Най-трудното е да развиваш себе си постоянно. Представяш ли си последният модел на BMW да изглежда като първия им модел, създаден преди 100 години?

Истината е, че регулярната практика ме правеше по-добър през тези 2.5 години. Нов епизод всяка седмица. И освен, че го записвам. Аз го изслушвам след като е записан, за да подготвя постовете за социалните мрежи и Soundcloud, за да му избера заглавие и да извадя цитатите и книгите.

Сигурен съм, че е възможно да си изключително добър в това, което никога не си правил в първия път, в който го направиш. Но представи си колко по-добър можеш да бъдеш, ако вложиш практика и постоянство.

Има едно неписано правило, което е толкова просто, че всички масово го подценяваме. Подценяваме го и влизаме в заблуда. Идеята е King! Съдържанието е King! Маркетингът е King! Нека се събудим. Живеем в ерата на информацията и технологиите. Цялото знание на Света е на един клик разстояние. Хиляди идеи, стотици хиляди стратегии за съдържание, милиони маркетинг подходи и само един катализатор: ИЗПЪЛНЕНИЕ! 

rocket

Знанието без практика е като каруца без кон. Като ракета без двигател. Действието е енергия!

Именно за това днес ще ти кажа, че ако отделяш по 20-30 минути на ден, за да действаш по твоята мечта, ще ставаш по-добър много по-бързо. Точно както правя аз със статиите и с епизоди.

Вземи свръхчовешка идея! Адаптирай я към себе си! Действай!

 

Ден #31 – Check!
Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Последните 3 статии:

Ден #28 – Навиците – един по един
Ден #29 – От “Не знам за какво да пиша” до … “Какво значи да съм постоянен?”
Ден #30 – Какво да направя, ако попадна пак в старите си навици и привички?


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *