Тази сутрин записах още един епизод, който съвсем скоро ще чуеш в Свръхчовекът. Епизод с един мой адаш, който успя да ме вдъхнови с разбирането си за Света и най-вече – за хората. Точно за това реших да пиша, за да споделя моите мисли, моето виждане по темата. Не искам да се съгласяваш с мен. (Нищо ново, но съм длъжен да го напиша.)

Днес е 8 юни

Днес е денят, в който хората у нас ще се разделят на два лагера – за и против различната сексуална ориентация. Длъжен съм да отбележа, че това (хората да са ЗА и ПРОТИВ) се случва по целия Свят. Това не е нещо, което “се случва само в България”.
Ако слушаш подкаста регулярно, вероятно си слушал и епизода с Ivan Dimov. Ако не си, потърси #ЕПИЗОД072, за да чуеш неговата история. Иван се връща от Ню Йорк заради един разговор, заради един млад човек, нуждаещ се от помощ и създава първите чат и телефонна линия за подкрепа на ЛГБТИ младежи у нас, които са част от фондация “Сингъл Степ” (Single Step).

Та, да се върнем на сутрешния ми разговор и това, което искам да споделя с теб. Жорката ме накара да се замисля за това, че хората не се определят от раса, религия и сексуална ориентация, а от това дали са ДОБРИ ХОРА.

  • Ако паднеш и имаш нужда от помощ и при теб дойде човек с различен цвят на кожата, ще откажеш ли подадената ръка?
  • Ако започнеш да се давиш и спасителят, който се хвърли с риск за собствения си живот, за да спаси твоя, се окаже с ромски произход, ще откажеш ли неговата помощ?
  • Ако катастрофираш на магистралата и първите хора, които спрат, за да ти помогнат и да видят дали ти и семейството ти сте добре, са тъмнокожи, ще се провикнеш ли да не се доближават?
  • Ако се изгубиш в планината и започне да се стъмва, да застудява, да те обзема страх, ще откажеш ли на гей-двойка да ти услужат с топла дреха, да ти дадат вода, храна и подкрепа, за да стигнете заедно до хижата и да оцелееш?

А ако ти можеш да помогнеш на хора в нужда, ще отчетеш ли техните различия, преди да се притечеш на помощ?

“Never stop being a good person because of bad people.”

Кои са добрите хора, наистина? Има ли значение, че добрият човек е католик, мюсюлманин или православен? Как да определя дали един човек е добър без да съдя по действията му? Как така ще го заклеймявам, че е нещо по-малко от мен, следвайки вярвания, които даже не са мои, а сме получил от някого – от средата, от медиите, от “авторитет”? Кой е избрал вместо мен? Кой живее моя живот и с какво право?
Ако не си гледал American History X, сега е точният момент да го изгледаш.

Цената на това да напиша тази статия е риска, който поемам. Правя го с цялата си увереност и от позицията на човек, който показва вдъхновяващите примери, защото вярвам, че има добри хора и други хора, но отказвам да ги деля по други признаци. Свръхчовеците не се делят според раса, религия и сексуална ориентация. Те водят със своята добрина, те водят със своите действия, които променят нашата среда, а нашата среда променя нашия живот. 🖤

Ден #67 – Check! Пропуснати статии – Ден #64!

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Последните 3 статии:

Ден 63 – Книгата, която слушам в момента (Част 2)
Ден 65 – Как пропуснах първата си статия?
Ден 66 – Всичко си има цена!

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *