Замислял ли си се как съзнанието ти реагира на твоите послания за мотивацията? Мога да ти споделя интересно прозрение от последните седмици, което днес, на обучението, на което участвам, беше поставено в някаква рамка.

Но нека първо ти разкажа за моето прозрение

Преди няколко седмици се замислих защо нещата, които си поставям като положителни цели и очаквам да ме надъхат, постигат успех клонящ към нула? Защо не работят?
След това се заислих за нещата, които работят, които ме надъхват и ме докосват емоционално.. и тогава се сетих за моята промяна преди 6 години – “Не искам да стана чичко на 30 години”.

Помниш ли статията с покера? Това, което кара хората да наливат и наливат пари в комар е именно, защото ги е страх да загубят нещо, което вече не е тяхно. Страхът е изключително работещ мотиватор. Никой не иска да губи нещо. Дори и ако то изобщо не е негово. Например, възможности.

Повечето хора си мислят, че “морковът” трябва да е отпред…

Морковът и магарето

Да, може да работи, но гарантирано не работи за всички. Както казах със собствения си цитат малко по-нагоре, при мен работи най-добре, когато “морковът” е отзад. Ето и цитата, който избрах за wallpaper преди няколко седмици като неговият автор е един от най-известните американски предприемачи.

I’d rather be tired than bored!
~Mark Cuban

Дълго време се чудех какво ми пречи да работя повече, да постигам повече, да бъда наистина за пример не само с желанието да помага и добрината си, а и с постижения и успехи. Ето го отговора – “морковът” просто не беше на правилното място.

Сега отиваме към най-важната част от статията – къде ти самият намираш мотивация – в стремежа към нещо, към повече или в страха от загубата, болката или безопасността? Помисли над това. Страх ли те е да започнеш своя проект, защото ще останеш без работа и без сигурни доходи? Страх ли те е от провала? Страх ли те е от това да нямаш пари? Или пък има нещо огромно, което те води напред – помощта, благодарността на хората, смисълЪТ? Само ти имаш верния отговор за себе си. Намери го! <3

Ден #94 – Check! Пропуснати статии – Ден #64 и Ден #89!

Последните 3 статии:

Ден 91 – Книгата, която слушам (юли)
Ден 92 – Няколко часа за някой специален
Ден 93 – Най-важното действие

 

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *