15:00

„Днес е резултатът от вчера.“ ~Г.

Много съм станал мъдър. Хахах. Вчера не знаех какво да пиша, а днес още първото ми изречение е „мъдрост“. 🙂

Истината е, че преди около час, обикаляйки с мотора по задачи се сетих, че сутринта тотално игнорирах писането на статия. И то точно на Ден №30. Веднага си зададох въпрос: „Защо?“ Нищо по-умно от това, че вчера се мотах цял ден, не ми дойде на ум. Т.е. вчерашното разфокусиране (точно така изглежда загубата на фокус – правиш всичко останало, но не и най-важното) доведе до днешното пропускане на най-важната задача за деня. Съответно, и до статията, която четеш.

more quality questions for better life

Пак ли с въпроси?

Мхм! Когато започнеш да си задаваш въпроси към удачните и неудачните решения, веднага ще разбереш как мозъкът ти прави логически връзки. Ще ти дам още един пример. Покрай #BJJ се усещам във все по-добра форма. Не съм влизал във фитнес от повече от 3 месеца. Но постоянството да ходя на тренировки и целесъобразното хранене, са ме вкарали в една от най-добрите физически форми в живота ми. Китката ми е стотици пъти по-здрава от преди. Лакътят ми заздравя и мога да кажа, че съвсем съм забравил за контузията, която имах преди по-малко от 2 месеца. Започнах да си задавам въпроса: „Добре, де. Как така? Как така съм в супер форма и то без да ходя на фитнес.“ Истината е, че физическата активност, която обичаме и която правим с удоволствие е най-лесна за спазване. Въпреки безкрайната пот. Въпреки контузиите, драскотините и синините. Въпреки всички загубени борби. Въпреки всичко. Защо? Защото ти е готино. Да ти е готино и междувременно да виждаш как и животът ти се променя към по-хубаво е велико!

Какви въпроси да си задавам?

Препоръчвам въпросите, които не съдържат думата „Защо?“ По-скоро въпросите, които съдържат „Как?“ На защото можеш да отговориш със „Защото така!“ и да игнорираш проблема. „Каква е причината?“ не може да получи отговор „Такава!“ Дори и във вътрешния ти диалог.

„Георги, как разбра, че попадаш пак в старите си навици и привички?“ „Часът е 14:00, а още не съм си написал статията, която обещах да пиша всеки ден и за която създадох система.“ „ОК. Какво те кара да мислиш, че попадаш в старите си навици?“ „Всички действия, които извърших и няколкото пъти, в които виждах важни имейли в пощата си и ги отлагах за „След малко ще го свърша“.“ „Какво ще направиш по въпроса?“ „Ще започна да действам веднага. Иначе това, което отлагам, няма да се случи никога.“

Много държа на задаването на въпроси. Толкова е простичко, а всъщност, толкова силно и работи безотказно. Защото, когато си задаваш въпроси и им отговаряш, в последствие се връщаш на тях. Първи път, втори път, трети път.. N-ти път. Докато не се пречупиш. Докато не решиш категорично, че стига толкова мързел, оправдания, бездействие… И точно в този момент животът ти ще се промени!

Вземи свръхчовешка идея! Адаптирай я към себе си! Действай!

Ден #30 – Check!

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Последните 3 статии:

Ден #27 – Алън Уотс – човекът, който натисна бутона
Ден #28 – Навиците – един по един
Ден #29 – От не знам за какво да пиша до … какво значи да съм постоянен?


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *