Преди малко, докато се прибирахме към вкъщи, споделих на Неда кои са книгите, които искам да прочета до края на годината. Мисля, че би било интересно и за теб, така че ще споделя в днешната статия.

  • Започвам с Насим Талеб.

Купих си този “комплект” преди няколко месеца и прилежно ме чака. Мисля, че ще го подкарам с пристигането на Тасос след 3 седмици. Нямам търпение! Лазар е един от хората, които ми говорят за Талеб от години, но сякаш не му беше дошло времето.

Трологията на Насим Талеб - Свръхчовекът с Георги Ненов

Естествено, Skin In The Game (“Да заложиш своята кожа”) неминуемо ще последва.

  • Продължаваме с лека класика – Достоевски.

Още от епизода с Алек от Dextrophobia (#ЕПИЗОД031) съм заинтригуван. Вкъщи, родителите ми никога не са говорили за Достоевски и неговото творчество, а Алек каза, че редовно обсъждат книгите с баща си. Та, “Престъпление и наказание”, а после ще видим.

Достоевски-Престъпление и наказание

  • Изворът на Айн Ранд

Няма как да минем без Айн Ранд. След като “Атлас изправи рамене” буквално се “всели” в “Свръхчовекът с Георги Ненов”, искам да прочета другият й световноизвестен роман.

Айн Ранд-Изворът-Свръхчовекът с Георги Ненов

  • Фантастика – Айзък Азимов и Колелото на времето

Тук ще падне четене. Обаче напоследък много, много, много ми се четат фантастични романи. Сякаш в тях виждам някакви частички от бъдещето. Обичам да попадам в измислени Светове и да проследявам историите, които авторът е вплел в тях.

Разбира се, преди да започна този скромен списък имам да си дочета книги, които чета в момента – Земя на хората на Екзюпери, Картографиране на идеи, Умни пари и Али Баба: Империята, която Джак Ма създаде.

А ти какво искаш да прочетеш до края на годината? Избери си 3 заглавия. Не повече. Напиши ги на един лист. Или във Фейсбук пост и го сподели с твоите приятели. Заречи се пред някого. Някого, на когото му пука за твоите обещания. Ако искаш, остави тези три книги в коментар под този пост. Обещавам да ти пиша лично след 4 месеца, за да видя до къде си с тях.


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *