Обичам компютърните игри. Те са моят наркотик. Наслаждавам се във всеки един момент, в който играя – дали сам или с приятели.

Израснах с някакви пикселизирани игри като Grand Prix Circuit, Hexen & Doom 2.

След това се появиха и моите любими игри – стратегиите. Warcraft II, Settlers II, Starcraft, Heroes of Might and Magic III.

Прекарал съм огромно количество време, играейки. Най-вече в гимназията и в университета. Имаше дни, в които спирах Dota-та в 5 сутринта и лягах за два часа, преди да отида на лекции по статистика или маркетинг.

Винаги съм възприемал компютърните игри като просто игри – целта е да победиш, следвайки правилата. Обаче, за да си добър, трябва да развиеш следните умения:

  1. Да можеш да извършваш много действия с мишката. Най-вече – селектиране на единици, сгради и даване на команди.
  2. Наблюдение на картата и особеностите на играта във всеки един момент.
  3. Да търсиш и намираш “цаки” – с други думи да опитваш неща, които правят играта по-лесна за теб и по-трудна – за другите. В Heroes III това са магии като Dimension door & Town portal. В Quake и Counter-Strike е умението да елиминираш опонентите си с един изстрел и да избираш най-добрите позиции. В Stracraft и другите стратегически игри – да създаваш икономика преди да създаваш армия. Т.е. икономиката е нещо, без което е почти невъзможно да спечелиш. Също така, в стратегиите винаги гледаш голямата картина, освен че гледаш и малката – т.е. собствената си база, герой, единици. Следиш какво се случва в другия край, какво прави опонентът/ите и действаш.
  4. Решителност! Взимаш решение и действаш. Определям това умение като едно от най-важните, защото непрекъснато виждам нерешителни хора около себе си – докато шофират, докато избират работа, кола или връзка. Необходима е решителност. Кураж да вземеш решение и то бързо! За целта е хубаво да събираш информация предварително, а не тогава, когато се очаква да вземеш решение.

Преди известно време си казах – “Егати, загубих си 10 години от живота с компютърни игри!” Е, истината е, че благодарение на тях намерих много приятели, развих уменията си да използвам и познавам компютрите и да правя много повече неща на тях, в сравнение с хората, които ги използват само за работа. Всеки път, който сме избрали ни носи умения и уроци.


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *