Днес, докато си тренирахме, Caio Terra даде една много интересна метафора за джу-джицу: “Джу-джицу е супер скучно, ако го гледаш…. защото не разбираш правилата. Колкото по-добре разбираш, толкова по-интересно ти става.”

Взимам този пример и го поставям в контекста на книгите и телевизията. Ако имаш приятел, който прави нещо, което ти не разбираш, това не значи, че това, което той прави е тъпо. Или безсмислено. Или загуба на време. Значи, че на него му е интересно, че той разбира правилата, условията, целта.

Не поставяй етикети на хора, предмети, идеи, които не разбираш! Ако искаш да поставиш етикет, отдели си време да разбереш повече. Сега си спомних пример от моя живот, който ще споделя:

През 2014г. отидох на последната (за жалост) 7-дневна Fatloss ваканция на Live to Lift, която се състоя в село Стойките, в непосредствена близост до Пампорово.

Fatloss в родопите с LTL

Там имаше едно момиче, Тони, която танцуваше кизомба. Жорката Динков също танцуваше кизомба. Също така – и Лазар (но него го нямаше). Та, когато Тони ми разказваше за кизомба, моята първа реакция беше – “О, онзи супер сексуален танц.” Адски често чувам абсолютно същия коментар всеки път като спомена “кизомба”. Около година по-късно започнах да танцувам кизомба и започнах да “разбирам”, че всичко е до енергията в двойката, до прегръдката, до нещо, което е невидимо и неизмеримо. Никога не бих казал, че кизомба е сексуален танц. Но никога нямаше да разбера, че не е, ако не бях посветил време в това да го разбера и да потанцувам.

Георги Ненов танцува Кизомба

Това си взех днес. И още неща си взех, но за тях няма как да пиша, защото тепърва ще ги упражнявам.

Caio Terra - 12-кратен световен шампион и Георги Ненов - бял колан - еднократен носител на страйп!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *