Книгата, която си купих с месечния кредит от Audible е „Принципи“ на Рей Далио. За нея моят приятел Georgi Malchev ми говори отдавна, но така и не стигах до нея. Интересно е как книгата започва с личния живот на Рей Далио и после много бързо всичко се пренася в света на инвестициите. Нямам търпение да разбера повече, тъй като парите и инвестициите са темата, която в момента се опитвам да опознавам и да обогатявам знанията си.

Впечатляващо е как този човек е създал бизнеса си като семейство още от самото начало. Нямам търпение да изслушам книгата до края и после да я преслушвам от време на време, за да откривам пропуснати моменти. Така правя с всички книги, които ми допадат и с любимите ми подкасти. Слушам ги отново и отново. Така успявам да си вземе повече. Приемете го като “хак”.

принципи-книга

В оригинал: Principles – Ray Dalio

Ако сте чели статията ми “За парите”, знаете че съм заровил носа си дълбоко в темата и че чета “Умни пари” на моя приятел и Свръхчовек – Стойне Василев. В тази връзка искам да спомена всички книги, свръзани с пари, финанси и инвестиране, които съм прочел през последните 2 години:х

Какво запомних от тези книги?

Честно да си кажа, единствените 3 неща, които запомних от тези книги са:

  1. Спестявай поне 10% от приходите си.
  2. Живей скромно.
  3. Различавай активите от пасивите.

Не е лесно човек да стане богат. Само с четене на книги надали ще стане. Обаче съм сигурен, че знанията и практиката ще започнат да се “подреждат” в съзнанието ми. Така беше и с психологията и маркетинга, когато започнах да чета преди около 2 години. Полека-лека нещата се оформиха като разбиране в главата ми. Не, че знам нещо със сигурност, но определено се чувствам по-осъзнат в начините, по които продавам и на мен ми продават идеи, продукти, услуги.

Само да напомня за промокода SUPERHUMAN за -20% от Locus Publishing и -10% от Ozone.bg с безплатна доставка. 😉

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *