Има три книжки, които някак не ми спорят. Интересното е, че намирам и трите за изключителни интересни като материя и най-вече – полезни в стремежа ми да “наточа секирата”.
 
Книгите са:
 
  • АлиБаба: Империята, която Джак Ма изгради – Дънкан Кларк
  • Умни пари – Стойне Василев
  • Картография на идеи – Джейми Наст
Да, понякога и аз не мога да стигна до книгите, които са ми на нощното шкафче. Това, което ми позволява да спя спокойно е увереността, че и на тях ще им дойде времето. Дори 7-те навика седя на същото това място и чакаше да дойде точният момент. И той дойде.
 
Това, за което искам да напомня днес е самоосъждането. Не е нужно да си най-върлия си критик и най-безпощадно да разсипваш себе си отвътре. Бъди най-добрия си приятел. Книги са. Няма да дойде краят на Света, ако не ги прочетеш този месец.
 
Това важи за всичко останало, което не е пряко свързо с твоето здраве. В това число и работата. Ти определяш правилата. Ти си единственият човек, който носи отговорност пред себе си за действията, бездействията и резултатите. “Играта” наречена живот не свършва с една-две-три-пет грешки. Тя е низ от решения, които имат посока. Нещо като кораб в морето – ако не го насочваш в правилната посока, надали ще стигнеш там, където искаш. А ако не знаеш къде искаш да стигнеш, по-добре спри и помисли. Няма смисъл да губиш ресурси в безцелно обикаляне.

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!

Искаш да станеш част от Свръхчовешко общество, където да черпиш опит, знания и вдъхновение?

Искаш да получаваш по имейл ексклузивни интервюта и полезни съвети от гостите на подкаста?

Абонирай се и получи достъп до РЕГИСТЪРА - база данни с книги и полезни ресурси!

Не пропускай ексклузивни блиц-интервюта с гости от подкаста и топ прозрения от изминалия месец!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *