Преди около час бях до панаира на книгата, за да оставя специални подаръци-изненада за хората, които ще си купят книги на бизнес тематика от издателство Локус.

изкуството-на-победата

Подарък-изненада!

Ако следите подкаста знаете, че една от любимите ми книги е Изкуството на победата – Мемоарите на Фил Найт, създател и дългогодишен управител на Nike. Мислейки какво да напиша и как да илюстрирам с думи важността на книгите се сетих за един цитат на Джим Рон, който бях позабравил, а именно:

“The difference between where you are today and where you’ll be five years from now will be found in the quality of books you’ve read.”
~ Jim Rohn
American entrepreneur

Любими книги

Да, четенето на книги не е гаранция за успех. Не всички, които четат, са успешни. Да, разбира се, че има условности. Обаче повечето успешни хора четат – Бил Гейтс, дори си има една седмица месечно, в която чете книги и мисли.

Книгите могат да променят и теб, сигурен съм. Ако не знаеш от къде да започнеш, препоръчвам биографичните книги. Фил Найт, Арнолд Шварценегер, Андре Агаси, Джак Ма, Елон Мъск ще бъдат едно фантастично начало.

Разбира се, не отричам художествената литература. Напротив! Имам си любими книги и там. Най-впечатляващите 3, които моментално ми изскачат в ума са:

  • “Атлас изправи рамене”,
  • “Марсианецът”,
  • “Знахар”.

книги

Книгите са безценно знание и опит, събрани между две корици.

Goodreads профил

Ето тук ще оставя и моя Goodreads профил, за да видиш какво съм прочел и да следиш какво чета в момента. В тази социална мрежа за книги приемам всички приятелства, така че спокойно можеш да ме поканиш и да наблюдаваш как оценявам прочетените до сега книги (не всички, разбира се).

Любимата ми функционалност на платформата и приложението е, че не се налага да помня кои книги ми препоръчаха София от Foodie Boulevard; Христо от Тук-Там; Станимир от Advokatami.bg и всички останали Свръхчовеци.

А ето и какво чета в момента:

Към 30/05/2019

Джак Ма е на 50% и много странно за мен, върви доста бавно. Просто книгата е толкова детайлна, че на моменти става чак скучна. Но пък да правиш дигитален бизнес навсякъде по Света е вдъхновяващо и със сигурност ще споделя какво мисля за книгата с приключването й.

Картографирането на идеи ми е много интересно откъм похват за изразяване. Писна ми от списъци и искам да видя дали няма по-разумен, лесен и вдъхновяващ начин на събиране на мозък върху хартия.

Последната книга е ясно защо я чета. Ако не знаеш, ето ТУК можеш да прочетеш статия, свързана с нея и моите причини да я избера пред всички останали книги, които ме чакат.

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *