По-рано днес имах много готин разговор с един от трениращите в Едногодишното Предизвикателство. Той има интересен проблем:

  • “Бързо губя интерес. Като се появи проблем в здравословен план се задействам и за няколко седмици всичко се оправя, след което губя интерес и нещата започват по старо му.”
  • “Има ли сфера в живота ти, в която винаги си мотивиран и целеустремен.” – попитах го аз.
    “Да. В работата съм абсолютна машина. Но в работата от мен зависят и други хора.” – отговори той.
  • “Можеш ли да помислиш за вариант, в който други хора да зависят от теб и в контекста на фитнеса, така че да “управляваш” себе си чрез грижата и поетата отговорност за другия човек?”

Един такъв разговор невинаги носи бърз отговор. Обаче отваря вратата на възможностите. Всеки има сфера от живота си, в която е много мотивиран, нещата му се случват с лекота и съответно, човекът е успешен. Дали е работа, дали е фитнес, дали е готвене, дали е планинарство, дали е организиране на събития – НЕЩО! Обичам да казвам, че във всички сфери на живота работят едни и същи принципи, например:

  • постоянство;
  • стремеж към Печеля-Печелиш;
  • осъзнатост;
  • проактивност;

Има ли неща, които правиш в сферата, в която си успешен, които можеш да вземеш и репликираш в сфера, в която искаш да се развиваш – дали са връзките, работата или фитнеса, няма значение. Вярвам, че много по-добре за теб е да опознаеш силните си страни, за да можеш да ги прилагаш във всичко, в което искаш.

Когато започвах Свръхчовекът знаех, че обичам и съм много добър в това да общувам с хората и да създавам приятелства. Интересно как именно тази моя свръх-сила ме доведе до 149 епизода за три години. А самото умение не е нищо особено, нали?


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *