Урокът на Ден 7

Случи се така, че днес трябваше да отворя залата за бразилско джу джицу почти час преди моята тренировка. Предвид графика за деня, реших, че най-добре би било да медитирам там, в залата, на татамито. Резултатът беше следният:

  1. Татамито е твърдо.
  2. Татамито е неудобно.
  3. Татамито става за медитация само, ако си прав, седнал или легнал. Всякакви позиции със скръстени крака, вкл. сейза са дискомфортни след повече от 5-10 минути.
  4. Не успях да се концентрирам.
  5. Все пак си направих медитацията.

Какво да не правя в четвъртък?

В четвъртък ще се повтори ситуацията от днес, обаче планирам да си направя медитацията на обед. Това ще направи живота ми много по-лесен, а сутринта ще си остане изцяло за загрявка, тренировка. Струваше ли си днешният полу-провал? О, да! Обичам да правя грешки. Обичам да не ми се получава нещо. Много по-лесно ми е да търся уроци от неуспехите – справка епизодите с Даниел Георгиев, със Светлин Наков, със Самуил Петканов, с Ясар Маркос, с Веско Колев. Все записи, които съм прецакал по един или друг начин. Ето и най-култовите ми грешки:

  • „Гениалната идея“ да записвам в парка – #ЕПИЗОД002;
  • Комбинацията от тясна, стъклена стая и моето непрекъснато „Мхм!“ – #ЕПИЗОД003;
  • Да не си научиш урока от т.1 и пак да записваш в парка, този път „умно“ покрил таблета с яке – #ЕПИЗОД004;
  • Да си оставиш таблета, който записва на слънце. Сещаш ли се за предупреждението да не си оставяш телефона на пряка слънчева светлина. Е, по-умен си от мен! – #ЕПИЗОД006;
  • Да не форматираш SD-картата, която използваш за запис на звук – #ЕПИЗОД218;


Mесечен бюлетин.
Абонирай се и получи достъп до РЕГИСТЪРА – всички споделени книги и полезни ресурси на едно място. ВСЕКИ МЕСЕЦ ексклузивни блиц-интервюта с гости от подкаста и топ прозрения! ☞

Цитат на деня

Човек, който никога не е сгрешил, никога не е опитвал нещо ново.~ Алберт Айнщайн

Ето ме мен – непрекъснато опитвам „нещо ново“. Разбира се, приоритизирам неща, които биха ми помогнали да стана по-добра версия на себе си или просто ме карат да се чувствам по-добре, като масаж, например. Покрай опитите се появиха и двата проекта, които развивам в момента – „Свръхчовекът с Георги Ненов“ и „Промени Живота си за 1 Година„. Преди тях опитвах да се уча да програмирам, да ставам персонален фитнес инструктор и т.н. Всеки опит ми носеше уроци, точно както медитацията на татамито днес. А всеки урок ме приближаваше до намирането на Нещото. Не спирай да опитваш! Не се страхувай да правиш грешки! Изследвай ги, защото ако не го направиш, същите грешки ще те преследват докато не ги научиш.

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *