Много се радвам, когато получавам въпроси, на които да отговарям. Чувствам, че така има някакъв въображаем диалог. Това прави нещата хем полезни, хем приятни. Ето го и въпросът, на който ще отговоря днес:

Кога и къде обичаш най-много да четеш?

Благодаря ти, Yanitsa! Въпросът е доста интересен. Най-много обичам да чета, когато ми се чете. Когато съм намерил интересна книжка, която нямам търпение да разбера как ще свърши. Или пък нещо, което ми е много полезно – като знания и умения. В общия случай чета вечер, преди лягане. Обаче …

георги-ненов-чете-книги

Друго си е на хамака!

.. най-много обичам да чета книги докато си почиваме с Неда на о. Тасос. Там сякаш времето спира. Прочетох 3 от най-добрите книги на Фредерик Бакман там, на плажа, под чадъра, презареждайки батериите, преди 2 години. Температурата е отлична, за да прекараш 7 часа на плажа с книжка. Няма навалица от туристи (в повечето случаи) и пищящи деца. Да, понякога има доста хора, но най-готиното на Тасос е, че винаги можеш да отидеш в някой залив, където няма никого, да си опънеш хамака и да си извадиш пак книжката.

Това е мястото, на което се роди идеята как точно изглежда Свръхчовекът като проект в главата ми, след като прочетох “7-те навика на високоефективните хора” на Стивън Кови.

За да допълня отговора си, ще кажа, че обичам да си подчертавам неща в бизнес-книгите и обичам да чета интересни и въздействащи книги без значение дали са ми на таблета или са на хартия. Нямам предразсъдъци! Просто предпочитам да не нося 10 килограма книги за едноседмичната си ваканция. 🙂

Аудио-книгите са моят “хак” за повече и по-качествена информация. При тях особеното е, че слушам на по-висока скорост и регулярно ги преслушвам. “Влиянието” на д-р Робърт Чалдини съм го слушал поне 5 пъти, например.

Ако имате други въпроси, моля, не се колбеайте да ми пишете или да оставите коментар.

Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *