Много се радвам, когато получавам въпроси, на които да отговарям. Чувствам, че така има някакъв въображаем диалог. Това прави нещата хем полезни, хем приятни.
 
Ето го и въпросът, на който ще отговоря днес:

Кога и къде обичаш най-много да четеш?

Благодаря ти, Yanitsa! Въпросът е доста интересен. Най-много обичам да чета, когато ми се чете. Когато съм намерил интересна книжка, която нямам търпение да разбера как ще свърши. Или пък нещо, което ми е много полезно – като знания и умения. В общия случай чета вечер, преди лягане. Обаче …

георги-ненов-чете-книги

Друго си е на хамака!

.. най-много обичам да чета книги докато си почиваме с Неда на о. Тасос. Там сякаш времето спира. Прочетох 3 от най-добрите книги на Фредерик Бакман там, на плажа, под чадъра, презареждайки батериите, преди 2 години. Температурата е отлична, за да прекараш 7 часа на плажа с книжка. Няма навалица от туристи (в повечето случаи) и пищящи деца. Да, понякога има доста хора, но най-готиното на Тасос е, че винаги можеш да отидеш в някой залив, където няма никого, да си опънеш хамака и да си извадиш пак книжката.

Това е мястото, на което се роди идеята как точно изглежда Свръхчовекът като проект в главата ми, след като прочетох “7-те навика на високоефективните хора” на Стивън Кови.

За да допълня отговора си, ще кажа, че обичам да си подчертавам неща в бизнес-книгите и обичам да чета интересни и въздействащи книги без значение дали са ми на таблета или са на хартия. Нямам предразсъдъци! Просто предпочитам да не нося 10 килограма книги за едноседмичната си ваканция. 🙂

Аудио-книгите са моят “хак” за повече и по-качествена информация. При тях особеното е, че слушам на по-висока скорост и регулярно ги преслушвам. “Влиянието” на д-р Робърт Чалдини съм го слушал поне 5 пъти, например.

Ако имате други въпроси, моля, не се колбеайте да ми пишете или да оставите коментар.

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!

Искаш да станеш част от Свръхчовешко общество, където да черпиш опит, знания и вдъхновение?

Искаш да получаваш по имейл ексклузивни интервюта и полезни съвети от гостите на подкаста?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *