Книгата, която слушам в момента, е на автор, който се очертава да се превърне в любимец. Всяка негова книга е източник на толкова много идеи и докато слушам се чувствам сякаш всяка дума е написана за мен и то в настоящия момент.

Авторът е Робърт Грийн, а книгата – 48 закона за властта (48 Laws of Power). Нереално е как книгата съчетава изкусен Storytelling с прецизен обобщение и анализ. Написана е преди 20 години, а примерите са от наши дни до времето на Александър Велики и Клеопатра, Чингиз Хан и Мохамед.

Чел съм две книги на същия автор до тук – Laws of Human Nature (Законите на човешката природа) и Mastery (Майсторството). Втората я препоръчвам на всички ученици между 9 и 12 клас. Аз лично бих искал някой да ми я беше набутал в ръцете преди 20 години, обаче .. Да, всъщност се замислям, че „Ако имах машина на времето и можех да се върна назад към себе си, коя книга бих си дал“ – Майсторството на Робърт Грийн.

Планирам след 48 закона на властта да продължа с 50-тия закон. Ще чуете, че един от идните ми гости ще говори за тази книга, но нека го оставим в тайна за сега. След това възнамерявам да започна да ги препрочитам. Не знам дали ти се е случвало след като прочетеш една книга да си кажеш – „Това задължително трябва да го прочета поне още веднъж.“ С подкасти ми се е случвало, защото любимите епизоди от Addicted2Success са слушани по 20-30-50 пъти, а най-якото знаеш ли кое е? … Най-якото е, че във всяко следващо слушане намираш нещо ново. Нещо, което си пропуснал или по-скоро, нещо, за което не си бил готов! <3 Приятно слушане!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *