Не ме слушай какво говоря, гледай ме какво правя.

Най-лесният начин да засечеш, когато някой те пуска по “пързалката” според мен, е да следиш дали действията му следват думите. Лично аз съм страдал доста от такъв тип поведение. Дори най-тежкият период в живота ми се случи в следствие на това, че се предоверих и останах “сляп” към действията на един измамник, вярвайки безпрекословно на думите му. Това беше преди 7 години и от тогава научих доста. Сега следя действията на хората, а не сладките думи и ги използвам като барометър.

Понякога действията прозират през нещо, което е прекалено трудно да се скрие – езика на тялото. Той е много показателен за настроение и нагласата на хората. Уверените хора крачат с високо вдигната глава, с отворен гръден кош и гледат право напред. Притеснените хора са се “смалили”, точно както Яна каза в #ЕПИЗОД141 вчера или пък нервничат. Всичко това говори, че тялото изразява нашите мисли и чувства изключително директно.Хората, които лъжат имат различни тикове, най-често свързни с докосване на лицето.

Интересно е, че сега, докато пишех статията проверих и се оказа, че има цяло изследване по темата, което се казва “Ефектът на Пинокио”.

Източник №1: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28714186

Източник №2 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/jip.1505

Ето и едно видео от TEDx по темата с лъжата

Внимание: Както Памела Майер казва във видеото, всичко това са червени флагове, а не гаранция за лъжа. Просто се опитай да питаш повече и да събереш група от такива червени флагове. 🚩Миналата година, след като посетих НЛП Практик семинара, изгледах първия сезон на един сериал, който ми помогна да гледам по-внимателно хората и това как те реагират, какво правят и как го правят. Сериалът е Lie to me. Искрено го препоръчвам, за да свикнете с нещата, които “издават” хората, които не са искрени.

Lie to me

Малко хаотично го споделих, но за мен е важно да не те правят на луд или поне да не си мислят, че им вярваш! 😉

Ден #78 – Check! Пропуснати статии – Ден #64!

Последните 3 статии:

Ден 75 – Началото беше преди 3 години
Ден 76 – Моят пост от вчера
Ден 77 – Книгата, от която очаквах повече

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *