Последните дни получих обратна връзка от няколко души във връзка със статиите за връзките и с другата – да поставяме себе си в центъра на собствения си живот. Това ме радва. Обаче не е гаранция, че при теб ще работи същото, по същия начин. Аз просто разказвам за своите наблюдения и споделям моето лично виждане и гледна точка. Верният отговор винаги зависи от контекста. Никога не забравяй това!

Никога не съм искал да бъда съветник или гуру, който да определя как другите живеят живота си

Точно за това в подкаста главният герой е моят гост. Той е Свръхчовекът. А ти, ти си Свръхчовекът в собствения си живот. Просто още не си открил вътрешната си увереност, че правиш всичко по най-добрия възможен начин, че даваш най-доброто, на което си способен.
В съзнанието ми изплува картинката от вчера с фигурките за шах-мат. Всеки знае как се местят фигурките по дъската, но много малко са хората, които мислят стратегически как да използват ходовете си, както и тези на опонента, за да постигнат крайната си цел. Дори и в шаха контекстът е най-важен, а контекстът е точното разположение на ВСИЧКИ фигури по дъската.

Не само на тези, които са в непосредствена близост. Не е идеята да вземеш царицата на противника с твоята собствена и да я загубиш на мига. Идеята е да получиш предимство. Да си го заслужиш и да си го отстояваш. Аз просто ти споделям моите ходове, повечето неуспешни и какво съм научил от тях с надеждата да са ти полезни.

Ще се радвам на още обратна връзка – и за статиите, и за епизодите! Това наистина ме “зарежда” с мотивация и увереност и благодаря предварително!

Ден #85 – Check! Пропуснати статии – Ден #64!

Последните 3 статии:

Ден 82 – Когато не знаеш от къде да започнеш…
Ден 83 – Моят най-добър учител
Ден 84 – Ти си в центъра!

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *