От доста време разсъждавам над темата за връзките и за безбройните уроци, които съм научил самият аз от тях. Тъй като току-що довърших и подготвих #ЕПИЗОД142 и в него отново става дума за това, реших да споделя няколко от моите размишления.
Първият урок беше още в гимназията. Първата ми връзка. Първият урок. Нещо като първия шамар и първия път. Не се забравя.

Не прави на другия това, което не искаш някой да направи на теб!

Вторият урок настъпи някъде във втори курс и беше неочакваният финал на първата ми сериозна връзка.

Доверието се гради и поддържа дълго, а се губи само за миг, само с една дума. Думата е лъжа.

Третият урок, който ми идва на ум е свързан с прозрението ми, че качествените връзки съдържат два основни компонента: комуникация и физическо привличане. Тези двете са като въздуха и горивото за пожара. Без едното – умира бързо, без другото – тлее и загасва. Или ги има и двете, или … (Май става ясно!)

Комуникацията ми е любима тема. Тя може да реши десетки проблеми във връзката. Може да я скрепи, да я възроди и да я разкраси безкрайно. Липсата й е абсолютно страдание. Сякаш говорите на различни езици и никога не намирате път един към друг. Това създава напрежение, а напрежението – конфликт.

Take your drama to your mama!

Спокойствието, разбирателството, са нещата, които ме правят щастлив. Не е гаранция, че ти имаш нужда от същото. Обаче е гаранция, че ако потърсиш нещата, които те правят щастлив, можеш да ги намериш. Ако не ги потърсиш, никога няма да ги намериш.

Фундаменталното правило на връзките е това!

Не можеш да отсипеш от празната си чаша!

Ако си празен, ако не си се погрижиш за себе си, ако не си инвестирал в това да се развиваш, да правиш нещата, които те правят щастлив, няма как да намериш човек, който да направиш щастлив. Животът не работи така. Никой от нас, не иска да живее като паразит на гърба на носител. Нито пък носителят е особено щастлив с такъв тип “съжителство”. Жената не ти е длъжна да ти прави салата. Покажи признателност и уважение. Мъжът ти не е длъжен да отсвири приятелите си, защото ти е хрумнало, че искаш да гледате последната серия на … (Избери си име на сериал по избор!) Ако не си щастлив със себе си, няма да стане. Има само един човек, който контролира твоето щастие и това си ти самият. Бъди Капитан на кораба си и намери друг кораб, който мечтае, също като теб, да пори вълните на безкрайната морска шир! Иначе ще живееш завинаги в сянката на пристанището докато дъските не изгният или до деня, в който си кажеш. “Ех, а как ми се искаше да бях приключенствал в откритото море…”

A captain who does not know where he wants to sail, there is no wind on Earth that will bring him there.
~Ami Ayalon

Ден #83 – Check! Пропуснати статии – Ден #64!

Последните 3 статии:

Ден 80 – Етъра е WOW!
Ден 81 – Какво правихме, когато нямаше интернет?
Ден 82 – Когато не знаеш от къде да започнеш…

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *