“The most important thing in communication is hearing what isn’t said.”
~Peter Drucker

Лятото на 2017г.

Не си спомням как реших да си купя Книгата. Обаче си спомням какво си мислех многократно докато я слушах за първи път: „Ах, колко съм глупав!“ И това не е негативен вътрешен диалог. Това е самата истина. Истината е, че ако не знаеш за даден проблем не значи, че той не съществува. Тук визирам незнанието. След това изслушах книгата още няколко пъти и всеки път си „взимах“ нещо ново. Интересно е как с всяко следващо слушане попадам не нещо, което изобщо не съм забелязал предишните пъти, но е факт. Случва ми се и при слушането на подкасти. Ако си попадал на предишни мои писания или моменти от Свръхчовекът, в които говоря за епизоди от други подкасти, които съм слушал по 50+ пъти. Точно това съм имал предвид.

Пролетта на 2019г.

Преди няколко седмици се видях с мой приятел и решихме да се разходим в Борисовата градина. Той се интересуваше от моето мнение във връзка с една инвестиция. Държа да подчертая, че не разбирам от инвестиции. Разбирам от хора и изграждането на връзки между тях. Помолих го да ми разкаже. 30 минути по-късно му казах, че спешно трябва да отидем до най-близката книжарница. Отидохме до щанда с психология и след съвсем кратко търсене му връчих дебела книга с твърди корици. Помолих го да я прочете. На другия ден получих следното съобщение:

„Прочетох първите 60 страници и вече имам чувството, че ми се отвори нов свят …“

Какво толкова пише вътре?

Книгата е написана на достъпен език и е събрала няколко психологически принципа, които ежедневно ни биват прилагани във всякакви продажби – на идеи, на курсове, на инвестиции. Т.е. има ли маркетинг, оглеждай се внимателно! Принципите са:

  1. Реципрочност
  2. Последователност
  3. Социално одобрение
  4. Харесване
  5. Власт и авторитет
  6. Дефицит

Всеки от тези принцип отлично работи сам за себе си. Най-съмнителните сделки съдържат повечето. Накуп! Сега ще ви разкажа за всеки по отделно, но само с няколко изречения.

Принципите на влияние

Слагам видеото от таблицата тук:

 

Вероятно ще се припознаеш някъде. Още по-вероятно е да ти се прииска да прочетеш Книгата за това няма да те мъча повече.

Влиянието - Психология на убеждаването от Робърт Чалдини

Можеш да си я купиш от сайта на Ozone.bg с промо-код SUPERHUMAN за 10% отстъпка и безплатна доставка. Гарантирам ти, че това ще са едни от най-добре инвестираните ти 22 лева.

От теб зависи как ще използваш наученото! Избирай мъдро!

Ти решаваш!

Ден #12 – Check!

Последните 3 статии:

Ден #9 – Благодарността ще промени живота ти!
Ден #10 – Заблудата „Аз това го знам!“
Ден #11 – Как моите приятели ми помагат да променям живота си към по-добро?


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *