12 от 30

Когато започнеш подобно предизвикателство, в определен момент започваш да броиш дните, в които си успял и им се радваш. В моя случай съвсем скоро (след 3 дни) това ще е точно средата. При мен след средата на всяко предизвикателство, което съм си определил, нещата стават доста по-лесни. Но още не съм там. Още ми е дискомфортно, още търся нещата, които работят за мен – и като време, когато да медитирам и като начин, по който го изпълнявам. Обаче обещанието си е обещание. Хората, които искат да дават личен пример, вкл. родителите, не следва да дават обещания, които не планират да изпълнят или поне – не планират да дадат най-доброто, на което са способни. Аз пък искам да давам пример и за това ще си изпълнявам съвестно предизвикателството. Ето малко осъзнавания от Ден 12, както и от предишните няколко:

  1. Докато медитирам успявам успешно да спирам мисленето си за някаква планирана задача. Някакси успявам да „наблюдавам“ и да „изключвам“.
  2. Докато медитирам много лесно успявам да разгледам по-детайлно определена идея и да я „свържа“ с други възможности/идеи. Като примера с Тим Ферис и Мария Попова от Ден 8.
  3. Докато медитирам успявам да тренирам своето търпение.
  4. Докато медитирам разбирам кои са нещата, които създават „шум“ в мислите ми – звуци, музика.
  5. Колкото повече медитирам, толкова повече неща научавам, тъй като гледната точка е съвсем различна от „нормалната“.


Mесечен бюлетин.
Абонирай се и получи достъп до РЕГИСТЪРА – всички споделени книги и полезни ресурси на едно място. ВСЕКИ МЕСЕЦ ексклузивни блиц-интервюта с гости от подкаста и топ прозрения! ☞

Не бих казал, че медитацията е за всеки. Обаче не бих казал, че моето мнение има значение. Ако искаш – опитай! Да отделяш време за себе си винаги е добра инвестиция.

Цитат на деня

The best things in life are unseen, thats why we close our eyes when we kiss, cry, and dream. ~ Helen Keller

Ако мога да кажа, че имам някаква свръх-сила, то тя е най-обикновеното постоянство. Ето го нагледно със снимка на календара, на който записвам тренировките си:

kalendar-na-trenirovkite

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *