06:00 в Деня на труда

Ето го. Дойде. Дойде денят, в който започвам да пиша за няколко неща, но нито едно от тях не ме отвежда на място, от което мога да извадя нещо повече от 3-4 изречения. The struggle is real.

Какво да направя?

Първата ми мисъл е да пиша за книга или за цитат. Истината е, че не ми се теглят локуми. Никога не ме е бивало да казвам нещо, което може да се каже с едно изречение, върху цяла страница. Няма да е цитат. Няма да пиша за книга.
Втора мисъл – за някое готино TEDx видео. Нито едно не ми идва на ум, за което да си заслужава да пиша и което да се свързва с моментното ми настроение.
Трета мисъл – има ли история, която бих искал да споделя? Не се сещам. Ами сега?
Реших да оставя денят да ми даде тема. Ще видим дали ще излезе нещо…

21:30 пак в Деня на труда

След тренировка по #BJJ, след следобедна дрямка и вечерна йога, сядам с ясната мисъл, че знам за какво да пиша. Ще пиша за постоянството, защото точно това, да оставиш статията си за малко по-късно през деня, да не се самоупрекваш, че не знаеш за какво да пишеш, а да потърсиш друг начин и скрития урок, ми помагат да се движа напред.

Какво е да си постоянен?

Да си постоянен не значи, че всеки ден в точно определен час ще се случи нещото „Х“. Значи, че ще намериш времето през деня, за да се случи нещото „Х“, което е най-подходящо на ангажиментите и приоритетите ти. Да, блъсках си главата повече от час тази сутрин. Писах, трих, писах, трих, пак писах, пак трих … и си казах: „Чакай, бе. Денят свършва в 23:59. Имаш време. Все ще ти се случи нещо, което ще ти помогне да кажеш нещо, което има смисъл и което носи полза.“ Ето ме. 21:30. С история и с урок. Две в едно. Постоянството ме отведе до тук.

„С постоянство към прогрес.“ ~Г.

Няма да се уморя да го повтарям. Ако искаш да свалиш килограми, бъди постоянен в движението и храненето си. Ако искаш да се научиш да танцуваш, бъди постоянен с уроците. Ако искаш да развиваш проектите си, намери най-важното нещо за тях и го прави ежедневно. Дори и 10 минути на ден да отделяш за най-важното нещо, навикът ще остане с теб завинаги.

Молба

Ако искаш да разбереш какво мисля по някаква тема, моля те, питай! Напиши ми коментар или съобщение. Благодаря ти!
Вземи свръхчовешка идея! Адаптирай я към себе си! Действай!

Ден #29 – Check!

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Последните 3 статии:

Ден #26 – Цитатите, които променят живота ми (Част 1)
Ден #27 – Алън Уотс – човекът, който натисна бутона
Ден #28 – Навиците – един по един


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *