Преди малко се прибрах от залата за #BJJ, където се проведе промо-ден – денят, в който хората, които са били постоянни в тренировките и са показали възприемчивост към материала, биват възнаграждавани.

1 от 4

Да, аз също се потрудих. От 3 януари, когато започнах, до днес имам една-единствена пропусната тренировка (говорим за тренировка в работни дни), което ще рече, че всеки понеделник, сряда и петък сутрин задължително съм в залата.

В общия случай ме бият. Но така сме белите колани, както каза Лазар: “Първо те бият всички, после идват по-нови от теб, ти биеш тях, теб продължават да те бият.. и така!”

Бразилското джу джитсу има един основен проблем, който всъщност е повсеместен и за който вече сме говорили – колкото повече учиш, толкова по-добър си мислиш, че си. Реалността, обаче е съвсем различна. Вижте тази снимка и си представете, че аз съм тази малка черна точка. Всичко, до което се докосвам, е знание. Като съм малък, знам малко и допирните ми точки със знанието, което бих могъл да усвоя, не са кой знае колко големи.

Тази малка точка съм аз.

Колкото повече уча…

Сега съм малко по-голяма точка.

… толкова повече разбирам, че това, което трябва да науча, става все повече.

Парадоксът на Сократ:

„Знам само, че нищо не знам.“
~ Сократ
Древногръцки философ

Колкото по-малко знаеш, толкова повече си мислиш, че знаеш. Нека поставяме нещата, които знаем и които другите твърдят, че знаят на съмнение.

Използвай това познание, можеш да се фокусираш върху нещата, които искаш да научиш и върху постоянството да ги прилагаш регулярно, за да затвърдиш знанията.

Ден #50 – Check!

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *