В последните няколко дни няколко пъти ми се случи да използвам аналогия във връзка с прогреса

В първия случай, аналогията беше необходима на мен. Случи се в мига, в който Иво Иванов сподели епизод №146 на Свръхчовекът на собствената си стена във Фейсбук.

Иво Иванов за Свръхчовекът

Разплаках се. Просто, защото не бях поглеждал “назад” и не видях, че всяка стъпчица, всяка среща, всеки епизод, всеки въпрос ме е водил напред към този момент. Моментът, в който ще разбера, че се справям добре в нещо, което започнах от проходилката и абсолютната нула. 3 години усилия. 3 години постоянство. 3 години уроци. 3 години грешки. 3 години, в които се родиха 146 епизода. 146 епизода, които носят това:

Най-новият Patreon дарител на Свръхчовекът - Нел! 4/8/2019

 

Втората случка е свързана с един от участниците в нашето Live to Lift-ско Едногодишно Предизвикателство

Първият месец от него мина, съответно имаше измерване на мерки, килограми и всичко, което е необходимо за установяване на обективните резултати.

Фитнесът е проекция на живота – не е спринт

Той е маратон. Да направиш 15 тренировки по 60 минути през ден за 30 дни е по-добре отколкото да направиш 5 тренировки по 180 минути за 30 дни. Маратон > Спринт! Най-якото е, че знанията и уменията ти се натрупват. Това винаги води до прогрес и до дългосрочен.

Това казах и на участника: “Минаха 30 дни и ти се струва, че не си свършил нищо, защото резултатите не са WOW! Истината е, че резултатите идват с натрупването, с постоянството. Като стигнем в края на годината и като погледнем заедно назад ще видиш, че всяка тренировка, всяко качествено хранене, всяко ранно лягане си е струвало.”
Не съм Стив Джобс, но няма как да не споделя това велико послание и неговото знаменито обръщание към завършващите Stanford University през 2008г.

“You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something – your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.”

Ден #118 – Check! Пропуснати статии – Ден #64 и Ден #89!

Последните 3 статии:

Ден 115 – Пичът не знаеше колко е важно да гледа в бъдещето
Ден 116 – Петъчна (де)мотивация!
Ден 117 – Най-вкусният подарък!

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *