На 31 май 2018г. напуснах корпоративния свят. Напуснах добре платената си и престижна работа в Хамбург, Германия. Прекратих си договора за квартирата, всички договори за услуги, които бях сключил и само два дни по-късно, с полет на Раянеър, се прибрах у дома. А домът за мен е там, където е Неда. Където се намира човекът, с когото искам да споделя живота си. Където се намират проектите, с които искам да помагам на хората – Свръхчовекът и Live to Lift.

Какво научих за времето, което прекарах в Германия?

  1. Научих, че позитивната нагласа работи. Намерих начин да реша всички “нерешими” проблеми – да живееш далече от човека, когото обичаш, да продължаваш да развиваш собствения си проект, макар и от разстояние и разбира се, най-трудният проблем, да си намериш квартира в Хамбург. Реших тези проблеми с лекота. Просто не повярвах, че това са истински проблеми. Не им отдадох никаква важност.
  2. Научих, че човешките отношения наистина се влияят от разстоянието, от времето, прекарано заедно. След като се прибрах дори ме беше страх, че с Неда дотолкова сме свикнали да живеем сами, че това може да повлияе на връзката ни. Реших проблема като се посветих на това да давам повече внимание и да прекарвам повече време с нея. Полека-лека, всичко си дойде на мястото, защото и двамата знаем какво искаме и се борим, за да го задържим и подобрим.
  3. Научих, че мога да ставам в 05:00 без никакъв проблем… Стига да си лягам достатъчно рано. Буквално се влюбих в ранното ставане. Сякаш изпреварваш целия Свят, започвайки да преследваш мечтите си още от ранни зори.

Хамбург е фантастичен град.

Сигурен съм, че научих още много неща, за които просто не се сещам в момента. Препоръчвам ти да отидеш и да го разгледаш. Задължително е да посетиш Miniatur Wunderland (Музей на миниатюрите), Fischmarkt рано сутрин в четврътък и неделя и да се разходиш около пристанището – Португалския квартал, St. Michaelis Kirche, Магелановата тераса и т.н. Стискам палци да ти се падне хубаво време, но за всеки случай си носи топли дрехи и чадър.

хамбург

Кметството на Хамбург! (Сградата с часовника и кулата)

Директните полети на Раянеър са във вторник и събота. Става и в комбинация с Берлин, защото автобусите между двата града са доста достъпни като цена и комфортни като услуга. Това са двата от трите ми любими града в Германия и имат толкова много неща за гледане, преживяване, усещане.

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *