Днес ми е почивният ден … и това щеше да сложи прът в колелото на прогреса

Миналата година докато водех рубрика всеки вторник в предаването „Кариера за теб“ по Дарик радио и подготвях новия епизод на „Свръхчовекът с Георги Ненов“ в понеделник, взех важно решение. Сряда е ден за почивка. Разделих си седмицата на 2 х 2 дни. Събота и неделята ги „подарих“ на Неда или по-скоро – инвестирах в нашите взаимоотношения чрез повече време, което прекарваме заедно. Е, да, през седмица записвам почти целия ден в неделя, но това са подробности.

Тази сутрин се събудих с идеята, че няма как да медитирам вкъщи и направо си отидох на тренировка. Знаех, че през деня имам свободно време и планирах да направя медитацията в средата на деня. Естествено, когато планираш в последния момент, нещата рядко се случват точно така. Та, медитацията остана за 19:30. След това Неда вече беше свършила работа и ѝ отделих малко време. Та, пиша това в 22:00 вместо вече да съм заспал. Кой е отговорен за това? Георги е отговорен. Да не беше отлагал. Уроците днес са:

  1. Не отлагай това, което можеш да свършиш сутринта, докато всички спят за по-късно през деня!
  2. Подготвяй пространството/дрехите/техниката, за да ти е максимално лесно да осъществиш плана си.
  3. Когато все пак се стигне до медитацията, отдай ѝ се, без да се съдиш. Случило се е. Търси уроците след това, а не по време на практиката.

Нещо интересно?

Интересното е, че когато медитирам сутрин – в главата ми няма никакви мисли. Когато медитирам в 19:30-20:00, всяка мисъл, която ми е минала през главата през деня, се завърна и напомни за себе си. Въпреки това, извлякох три възхитителни идеи от тази медитация. За това бих я нарекъл успешна. Ето кои са те:

  • налага се да запиша един извънреден епизод в понеделник. Сетих се, че мога да поканя моя приятел и колега – Цецо от 2&200 podcast да ми помогне в заснемането;
  • да поканя Тим Ферис в подкаста, както поканих Джоко;
  • да поканя Мария Попова от BrainPickings.org;

Beat that! 🦸‍♂️


Mесечен бюлетин.
Абонирай се и получи достъп до РЕГИСТЪРА – всички споделени книги и полезни ресурси на едно място. ВСЕКИ МЕСЕЦ ексклузивни блиц-интервюта с гости от подкаста и топ прозрения! ☞

Цитат на деня

Everything begins with an idea.~ Earl Nightingale

ИДЕЯта е всичко и нищо. Тя е 1 и 0. Нейният катализатор се нарича ДЕЙСТВИЕ. „Идея“ плюс „Действие“ равно на „Успех“ или „Провал“ с остатък „урок“. Добрата идея без никакво действие се превръща в „Копеле, преди 10 години имах тази идея… Обаче нищо не направих!“ Посредствената идея с целенасочено и постоянно действие има потенциал да се превърне във всичко, за което си мечтаеш.

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *