Това ми е любим похват да “поправя” нещата, които не ми харесват в мен самия.

Пример: забелязал съм, че откакто работя вкъщи огладнявам много по-често, в резултат на което прибягвам към храни, които не ми отговарят на хранителния режим.

Още един пример – когато в хладилника има бира, няма да е за дълго.

Ако си мислиш, че при мен като забележа нещо веднагически го “поправям” и от утре не го правя, си се заблудил жестоко. Понякога чак се чудя на себе си колко ми е трудно да се преборя с навиците, които не харесвам.

Най-готиното е, че тези наблюдения водят до увеличаване на нивото на дискомфорт, което неминуемо води до някаква промяна. При мен в някои случаи – почти мигновенна, в други – след няколко (десетки) повторения на ситуацията.

Какъв е хакът?

Един от хаковете е вкъщи да няма храна, която да не е по режима ми. Да няма бира в хладилника. Друг хак е да си заключа Facebook-а с Newsfeed Erradicator или TDFB (който е написан от един #СВРЪХЧОВЕК – Иван Белчев), а браузъра с Website Blocker, изключвайки всички новинарски и спортни сайтове. Даже обмислям да включа и Youtube вътре. Мозъкът е странно животно – винаги си намира забавление!

Нещо друго?

Най-лесният начин да не правиш нещо, което не ти харесва е да правиш нещо друго – среща или разговор с човек – за това съм си насрочил 3-4 срещи седмично с хора, с които да работим заедно. За нищо на света не бих си отворил Фейсбука (ако не планирам пост в Свръхчовекът или Live to Lift), ако работя с Ана Мария по домашното от SoftUni Digital или някой пост.

Кое е важното?

Важното е, че се самонаблюдавам. Забелязвам нещата, които се случват и които правя. Това е важното – да следиш кои са продуктивните или непродуктивните действия. Прави го!

Ден #88 – Check! Пропуснати статии – Ден #64!

Последните 3 статии:

Ден 85 – Моето мнение е само гледна точка!
Ден 86 – Мото-дневник
Ден 87 – Моята любима йога-практика!

 

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *